Σεμινάριο από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: «Ιταλική Γλώσσα στον Τουρισμό Ι»

Έναρξη 8 Νοεμβρίου

Έναν κύκλο μαθημάτων 30 ωρών, αρχικού επιπέδου, ο οποίος απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να επικοινωνούν με ευχέρεια στα ιταλικά στον χώρο της εργασίας τους, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι εκπαιδευόμενες/οι θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται, στον γραπτό και στον προφορικό λόγο, βασικές καθημερινές επικοινωνιακές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα, μεταξύ άλλων, σε εμπορικά καταστήματα, γραφεία ταξιδιών και ενοικιάσεως αυτοκινήτων, χώρους εστίασης, μονάδες φιλοξενίας, ξενοδοχεία και άλλου τύπου καταλύματα.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 • Γνωριμία με τη γλώσσα σε επίπεδο προφοράς και ορθογραφίας
 • Στοιχειώδεις κανόνες γραμματικής και συντακτικού 
 • Τακτικά και απόλυτα αριθμητικά, η ώρα, ωράρια
 • Συστάσεις
 • Διαδικασίες Υποδοχής (τηλεφωνήματα, κρατήσεις, παροχές)
 • Πληροφορίες για ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία
 • Προθέσεις και προτιμήσεις πελατών
 • Διαχείριση εστίασης (εξυπηρέτηση πελατών σε χώρους εστίασης, τρόφιμα και ποτά, εξοπλισμός)
 • Μεταφορές (Αεροπορικές και Ακτοπλοϊκές εταιρίες, Γραφεία Ταξιδιών, Ενοικιάσεως αυτοκινήτων κλπ)
 • Λογαριασμοί, υπολογισμοί, τρόποι οικονομικών συναλλαγών

Κόστος ανά συμμετοχή: 160€* (στην τιμή περιλαμβάνεται το βιβλίο)

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη. 

Διεξαγωγή: Δευτέρα και Τετάρτη από 08/11/23 έως 11/12/2023, 18:00-20:30. Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ:

 1. Δρ. Αθανασία (Σούλα) Δρακούλη.

Διδάσκει Ιταλική Γλώσσα και Ορολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στo Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στην Ανώτατη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης. Είναι Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Επιτροπής Ακαδημαϊκής Εποπτείας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σύγχρονος Ιταλικός Πολιτισμός Και Ειδικά Ζητήματα Ορολογίας Και Ερμηνεία στο ΕΑΠ.Το 2022 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Ιταλικών Γραμμάτων Ennio Flaiano (Luca Attanasio – Italianistica).

    2) Υπ. Δρ. Άννα Ειρήνη (Ρένα) Τσαταλμπασόγλου. Πτυχιούχος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της αφορούν στην Αγωγή και την Εκπαίδευση με ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).Είναι Υποψήφια Διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302730   info@katartisi.gr από 08:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί