Δημήτρης Κουρέτας: Με έγγραφα αποκάλυψε τα ψέματα κυβέρνησης – Αγοραστού για τα έργα (βίντεο)

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δημήτρης Κουρέτας που κατηγορήθηκε από τον Κώστα Αγοραστό ότι είναι ψεύτης τόσο ο ίδιος όσο και οι κοινοτάρχες χωριών της Θεσσαλίας που αποκάλυψαν ότι ο Αγοραστός μετά τη συντριβή του στις εκλογές έδωσε εντολή να σταματήσουν τα έργα στα αναχώματα.

Δείτε:

Καταγγελία σοκ από τον Δ. Κουρέτα: Τα αντιπλημμυρικά στη Θεσσαλία σταμάτησαν την επομένη των εκλογών! (βίντεο)

Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας απάντησε σήμερα Παρασκευή (20/10) με έγγραφα τόσο στον Αγοραστό όσο και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος υιοθέτησε χωρίς δεύτερη σκέψη τους ισχυρισμούς περί ψεμάτων του Αγοραστού.

Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Κουρέτας, ο Κώστας Αγοραστός, που καταψηφίστηκε από τους πολίτες της Θεσσαλίας, έδωσε εντολή την Τρίτη (18/10), δύο ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα του στις εκλογές,  στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας να σταματήσουν τα έργα στα αναχώματα ενώ με έγγραφό του την ίδια ημέρα είχε ενημερώσει για την απόφασή του να σταματήσουν τα έργα και τους Χρήστο Σταϊκούρα και τον Νίκο Ταχιάο. 

Ο Δημήτρης Κουρέτας εξήγησε ότι  οι κάτοικοι των χωριών που πλημμύρισαν τον ενημέρωσαν ότι στις 18 Οκτωβρίου σταμάτησαν τα έργα. Ο Δημήτρης Κουρέτας επιβεβαίωσε την καταγγελία μιλώντας με την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας, η οποία του είπε ότι με εντολή Αγοραστού οι εταιρείες σταμάτησαν τα έργα στα αναχώματα.

Το προεκλογικό κόλπο

Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Κουρέτας, ο Κώστας Αγοραστός με έγγραφό του στις 24 Σεπτεμβρίου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καλούσε τους Σταϊκούρα και Ταχιάο, να συναντηθούν για να δουν τι θα γίνει με τα αναχώματα στις περιοχές που πλημμύρισαν. 

Στις 14 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο τα έργα, αλλά όχι των αναχωμάτων, τα αναλαμβάνει η κεντρική διοίκηση. Τέσσερις μέρες μετά στις 18 Οκτωβρίου, ο Αγοραστός έστειλε έγγραφο στους Σταϊκούρα, Ταχιάο ότι δεν έχει χρήματα και σταματάει τα έργα.

Εν ολίγοις, προεκλογικά ο Αγοραστός έδωσε εντολή σε τεχνικές εταιρείες να προχωρήσουν σε έργα στα αναχώματα χωρίς να κάνουν συμβάσεις γιατί τα έργα είχαν επείγοντα χαρακτήρα και θα πληρώνονταν στην πορεία.

Και στη συνέχεια, όταν κατατροπώθηκε στις εκλογές ο απερχόμενος περιφερειάρχης έδωσε εντολή να σταματήσουν τα έργα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες προέδρων κοινοτήτων της Θεσσαλίας και από την ανάδειξη του θέματος από τον Δημήτρη Κουρέτα, οι εργασίες σε ορισμένες περιοχές άρχισαν και πάλι την Πέμπτη (19/10).

Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επεσήμανε ότι ο Κώστας Αγοραστός αποδοκιμάστηκε και τον καλεί να του παραχωρήσει γραφείο στην περιφέρεια, δίπλα από το δικό του, προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις του και λέει τη γνώμη του πριν ληφθούν αποφάσεις μέχρι την 1η Ιανουαρίου που επίσημα ο Δημήτρης Κουρέτας θα αναλάβει τα ηνία της περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Θέλω να ξέρω τις αποφάσεις του παίρνει και να λέω τη γνώμη μου. Και να πηγαίνουμε μαζί στους κατοίκους για να τους ενημερώνουμε, όπως πηγαίνω εγώ. Δεν θα τον πειράξουν, το εγγυώμαι».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Αγοραστός όταν τον συνεχάρη του είπε ότι θα συναντηθούν άμεσα και ακόμα περιμένει τηλέφωνό του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί