Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 700 νεκροί – Προετοιμασίες για χερσαία επίθεση στη Γάζα

Σε περισσότερους από 700 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες, Σάββατο (07.10), η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν.

Δείτε επίσης: Η χειρότερη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή εδώ και 50 χρόνια- Περισσότεροι από 480 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί

Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανήλθε σε 400, όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, εκ των οποίων ένα παιδί, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, Ισραηλινοί πεζοναύτες απέτρεψαν νέα επίθεση από πέντε Παλαιστίνιους μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

«Πεζοναύτες των IDF (ισραηλινών δυνάμεων άμυνας) εντόπισαν πέντε τρομοκράτες που κρύβονταν στην περιοχή της Ακτής Ζικίμ σε ισραηλινό έδαφος», ανέφερε εκπρόσωπος των IDF. Οι IDF στόχευσαν τους τρομοκράτες και απέτρεψαν διείσδυση σε περιοχές αμάχων, πρόσθεσε ο ίδιος. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι τα πρόσωπα αυτά σκοτώθηκαν, κάτι που δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ο εκπρόσωπος.

«Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη Χαμάς»

Μετά την επίθεση της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός έχει αρχίσει να εκκενώνει οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, Ρίτσαρντ Χεχτ, χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, ενώ η περιοχή γύρω από την παράκτια Λωρίδα της Γάζας κηρύχθηκε ως «απαγορευμένη ζώνη».

Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς εισβολείς, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χεχτ, ενώ όπως συμπλήρωσε, ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας έχει παραβιαστεί σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

«Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη Χαμάς μετά από αυτήν την απάνθρωπη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. «Είναι ένα τρομερό πρωινό».

Παράλληλα, ο Ρίτσαρντ Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες». «Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά», δήλωσε.

Όσον αφορά μία πιθανή χερσαία επίθεση από το Ισραήλ, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη Χαμάς, δήλωσε. «Δεν βιαζόμαστε να τα ξανανοίξουμε».

«Τα όπλα και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας» λέει η Χεζμπολάχ στους Παλαιστινίους

Τη στήριξή της στους Παλαιστινίους εκφράζει η Χεζμπολάχ. Ο ανώτερος αξιωματούχος Χάσεμ Σαφιεντίν είπε ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες επίθεση στο Ισραήλ.

«Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας», είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί