“Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή”: Επέστρεψαν ασφαλείς οι εκδρομείς από το Ηράκλειο – Εγκλωβισμένα άλλα γκρουπ Ελλήνων

Ασφαλείς επέστρεψαν στην Ελλάδα οι 61 εκδρομείς οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα σε προσκυνηματική εκδρομή που είχε διοργανώσει η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε. Όταν άρχισαν οι πρώτες επιθέσεις οι εκδρομείς κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο.

Σε αναρτήσεις του ο π.Παντελεήμων Μούγκουρος της Μονής ενημέρωσε για την ασφαλή διαφυγή και επιστροφή, σημειώνοντας πάντως ότι άλλοι Έλληνες προσκυνητές, αλλά και από άλλες περιοχές του κόσμου, έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Αρχικά έγραψε χθες το μεσημέρι:

“Είμαστε ασφαλείς στο αεροδρόμιο για επιστροφή στην πατρίδα ! Το γκρουπ της Μονής μας επιστρέφει από τα Ιεροσόλυμα ! Δόξα το θεό πάντων ενεκεν !

Και χθες βράδυ:

Επιστρέψαμε ασφαλείς !!!! Μια αόρατη δύναμη μας προστάτευε σε όλην την διάρκεια της εκδρομής μας καθώς 61 άτομα ακολούθησαν την Ιερά Μονή μας στους Αγίους Τόπους αλλά κάθε φορά μετρούσαμε 62 άτομα !

Για άλλους σύμπτωση για εμάς όχι ! όταν ξεκίνησαν οι σειρήνες , τα αντιαεροπορικά και ο πόλεμος ήμασταν στον δρόμο για το αεροδρόμιο ! Δύσκολη η κατάσταση αλλά με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου μας ζήσαμε το θαύμα μας επέτρεψαν να πετάξουμε βλέποντας από το αεροπλάνο τους καπνούς και τους βομβαρδισμούς και καταφέραμε να επιστρέψουμε. Δυστυχώς άλλα γκρουπ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια εγκλωβίστηκαν εκεί και προσευχόμαστε για αυτούς αφού είμαστε σε επικοινωνία !

Ένα ταξίδι συναισθημάτων που ζήσαμε εκεί σε όλο το μεγαλείο του ! Δόξα το Θεό πάντων ένεκεν να ξαναζήσουμε αυτό το ταξίδι στην Αγία Γη σύντομα !

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί