Υπέρ της επέκτασης υποχρεωτικότητας ο Γεωργιάδης… «αφού οι Έλληνες δεν είναι τόσο δυτικοευρωπαίοι»

Υπέρ πιο αποφασιστικής επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού, αφού οι Έλληνες δεν είναι τόσο δυτικοευρωπαίοι και δεν πτοούνται από ταλαιπωρία και «χαράτσια», δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με ακατανόητα μέτρα, κόντρα στα υγειονομικά πρωτόκολλα, λέγοντας κυνικά: «Αντί να ταλαιπωρούνται με τα rapid test και να πληρώνουν από την τσέπη τους, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν να τελειώνουμε;»

Ο υπουργός απέδωσε την ευθύνη για την κακή απόδοση της επιχείρησης εμβολιασμού σε γεωγραφικά-πολιτισμικά χαρακτηριστικά κι όχι στον κυβερνητικό σχεδιασμό. «Το είπαμε μία, δύο, τρεις, όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν φτάσει το τείχος ανοσίας που θέλανε. Η Πορτογαλία το 90%, η Ιρλανδία το 90%, η Ισπανία κοντά στο 90%, κτλ. Ε, εντάξει, μην φαινόμαστε πάντα εμείς ρε παιδάκι μου γραφικοί ως προς την Ευρώπη. Όλοι οι άλλοι εμβολιαστήκαν. Η Ελλάδα σε ποσοστό εμβολιασμών είναι εξαιρετικά καλύτερα από όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, χειρότερα όλων των χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Είναι πάλι στο ενδιάμεσο, όπως σχεδόν σε όλη μας την Ιστορία. Κοιτάμε προς τη Δύση, αγαπάμε και την Ανατολή … μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σκέφτεται πιο συναισθηματικά, σου λέει “δεν θέλω γιατί είναι υποχρεωτικό”, “δεν ξέρω ποιοι το φτιάχνουν”, “το έφτιαξαν γιατί μας κυνηγάνε”, διάφορα τέτοια, γραφικές θεωρίες συνωμοσίας. Έχουν στην Ελλάδα μεγαλύτερη πέραση από ότι σε χώρες όπως π.χ. η Δανία ή το Βέλγιο. Τι να κάνουμε…».

«Υποχρεωτικά μέτρα έχουν πάρει πολλές άλλες χώρες -και περισσότερα από εμάς. Αν ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη, διστακτικά έχουμε πάει στην υποχρεωτικότητα, έπρεπε να έχουμε πάει σε μεγαλύτερη. Η υποχρεωτικότητα έχει δουλέψει και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στην Υγεία» δήλωσε. Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε κλάδους του ιδιωτικού τομέα, ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι «σε κάποια στιγμή, αν η πανδημία δεν φεύγει και οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν το αποκλείω καθόλου, εγώ προσωπικά θα το υποστήριζα».

«Μην τα βλέπουμε όλα μαύρα» εν μέσω βαριάς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης

Για τις ανατιμήσεις, την αύξηση του ΑΕΠ και την ελληνική οικονομία μίλησε επίσης ο υπουργός. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα για σύγκριση τιμών, χαρακτήρισε «πολύ καλό» το να πηγαίνουν οι καταναλωτές εκεί που έχει φθηνότερα πράγματα, αφού όπως είπε «έτσι θα μειώσουμε τις τιμές» και έκανε γνωστό ότι, στη δωρεάν εφαρμογή του υπουργείου θα μπουν σε λίγο και τα καύσιμα.

«Ο τζίρος που έκανε η Ελλάδα το 2ο τρίμηνο το 2021 ήταν ίδιος με εκείνον που είχαμε το 2019», σημείωσε ο Υπουργός αναφερόμενος στην αύξηση του ΑΕΠ που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, την οποία απέδωσε εν μέρει στην «εκρηκτική άνοδο των επενδύσεων», χαϊδεύοντας ακόμα μία φορά τους ιδιώτες.

«Η οικονομία πάει πολύ καλά, μην τα βλάπτουμε όλα μαύρα», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι, «η ανεργία όχι μόνο δεν αυξήθηκε μέσα στην καραντίνα, αλλά και με αυτά η ανεργία εξακολουθεί να κλιμακώνεται». Παρόλ’ αυτά, επίσημα στοιχεία κάθε μήνα τοποθετούν τη χώρα στις πρώτες θέσεις σε επίπεδα ανεργίας.

Χαρακτήρισε «παγκόσμιο φαινόμενο» την ακρίβεια, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. «Ασφαλώς μας ανησυχεί το φαινόμενο και το παρακολουθούμε», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι, «αυτή η τάση στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές» και πρόσθεσε πως «αυτό που με ανησυχεί είναι η ενέργεια, που δε δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης». «Η Ελλάδα πάει πολύ καλά, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας πάει καλά», σημείωσε και ανέφερε ότι, «έχει ανακοινωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, που όμως αυξήθηκε και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών». Να σημειωθεί πως η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μόλις 13 ευρώ τον μήνα.

«Ήδη οι μειώσεις των φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις, όμως μέχρι το Σάββατο θα ακούσετε κι άλλα μέτρα», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τις ανατιμήσεις. «Λαμβάνουμε υπόψη μας τη διεθνή συγκυρία που βαραίνει το καλάθι της νοικοκυράς», συμπλήρωσε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τιμή του καφέ ο Άδωνις Ανάπτυξης, εξηγώντας ότι, «είπα πράγματι ότι ο καφές μπορεί να αυξηθεί από 3 έως 5 ευρώ το κιλό.  Δεν εννοούμε 3-5 ευρώ στο φλιτζάνι μας».

Αναφορικά με την τιμή των self tests διαβεβαίωσε ότι, «τα τεστ θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχουμε ανακοινώσει» και όχι 20 όπως υπάρχουν αναφορές ότι πωλείται, κάλεσε ωστόσο τους πολίτες, «αντί να ταλαιπωρούνται με τα τεστ, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί