Οροπέδιο Λασιθίου: Κεντρική ομιλία του Γ. Αθανασάκη

Την τελευταία και κεντρική προεκλογική ομιλία του, στο Τζερμιάδων, πραγματοποίησε απόψε, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λασίθι ώρα ευθύνης», Γιώργος Αθανασάκης.

Ενώπιον πλήθους Λασιθιωτών, που θερμά τον υποδέχθηκαν και στήριξαν όλο αυτό το διάστημα την απόφαση του να διεκδικήσει το Δήμο Οροπεδίου, ο κ. Αθανασάκης τόνισε πως νιώθει τη δύναμη, την ανάγκη και τη λαχτάρα τους να αλλάξει πορεία ο τόπος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με έμφαση ανέφερε πως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή άφησε, χωρίς ντροπή, το Οροπέδιο Λασιθίου τα τελευταία 9 χρόνια σε στασιμότητα.

Όπως είπε: «Κανένα πραγματικό έργο δεν προχώρησε. Οι λίγες παρεμβάσεις που είδαμε είχαν επιφανειακό  αποτύπωμα. Δεν έδωσαν ζωή στα χωριά μας, δεν έδωσαν καμιά λύση στα καθημερινά προβλήματα των λιγοστών δημοτών μας. Γι αυτό και οι ίδιοι οι πολίτες δημιούργησαν το «Λασίθι Ώρα Ευθύνης», για να καλύψει τα κενά που εκείνοι, αφού «γέννησαν» άφησαν να γιγαντώνονται».

Ο ίδιος επανέλαβε πως ο Συνδυασμός του έχει πρόγραμμα, ρεαλιστικό σχεδιασμό και όραμα για το αύριο πράγμα ενοχλεί, όσους με απάθεια αντιμετώπιζαν τόσα χρόνια το Δήμο.

Γι αυτό και εξαπέλυσαν συκοφαντίες και επιθέσεις, χωρίς όμως το επιθυμητό για εκείνους αποτέλεσμα. Αντίθετα τα ψευδή δημοσιεύματα και τα συκοφαντικά κείμενα απαντήθηκαν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 

Ο κ. Αθανασάκης στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι ανεπάγγελτος, δεν περιμένω να αποκομίσω χρήματα από αυτή την προσπάθεια. Μοναδική μου επιθυμία να προσφέρω σε αυτόν τον τόπο. Να δω επιτέλους ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα χωριά μας.

Στα «μετάλλια»  που μου προσέφερε η ζωή, θέλω να προσθέσω και αυτό της έντιμης δημαρχιακής θητείας με την ψήφο σας. Επιθυμώ σε 5 χρόνια από τώρα να σας κοιτάξω στα μάτια και να κριθώ για το έργο που αφήνω πίσω, με τους συνεργάτες μου, και όχι να κρυφτώ γιατί υπήρξα ανάξιος της εμπιστοσύνης σας.  Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από αυλικούς που θα με χειροκροτούν για το θεαθήναι. Δεν θέλω αυλικούς. Δεν υποχρεώνω κανένα να με επαινεί με …έτοιμες ομιλίες. Θέλω, θέλουμε, αλήθεια και έργα, να έχουμε ένα καθαρό μέτωπο». 

Στην ομιλία του η κ. Αθανασάκης καυτηρίασε έντονα ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου, που μαρτυρούν πανικό και αποκαλύπτουν τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια στο Οροπέδιο Λασιθίου: «Θυμήθηκαν φέτος να βγουν για περιοδεία στα ξεχασμένα χωριά; Γιατί πότε ξαναπήγαν; Θυμήθηκαν να επισκεφθούν τις υπηρεσίες εδώ στο Οροπέδιο; Γιατί, πότε ξαναπήγαν; Χορτάσαμε από επιφανειακές επισκέψεις για τη φωτογράφιση! Μην προσπαθείτε να λαβώσετε το βλέμμα του Λασιθιώτη, δεν θα το πετύχετε».

Αναπάντητες δεν άφησε ούτε τις αιχμές για τα αγροτικά προϊόντα του Οροπεδίου: «Εδώ και λίγες μέρες ενημερώνομαι πως είπα, λέει, ότι τα προϊόντα του τόπου μας δεν με ενδιαφέρουν. Άκουσον άκουσον! Ουδέποτε υποστήριξα τέτοιο αίσχος, ουδέποτε  δήλωσα πως ο κάμπος μας δεν παράγει ποιοτικά προϊόντα. Για ακόμη μια φορά το όχημα τους είναι τα ψέματα. Για ακόμη μια φορά επιλέγουν τη συκοφαντία. Κύριε Δήμαρχε, με όλη την εκτίμηση, μάθετε πρώτα πώς φυτεύεται το μαρούλι, και έπειτα κουνήστε μας το δάχτυλο! Εμείς είμαστε αγρότες, ξέρουμε καλύτερα τι διαμάντια προϊόντα έχουμε. Χρειάζεται να θυμίσω στον κύριο δήμαρχο μάλλον ότι στην εκδήλωση NATURA δεν απηύθυνε ούτε χαιρετισμό, για να μας υποδεικνύει σήμερα ενδιαφέρον για τον κάμπο του τόπου μας».

Μάλιστα ο κ. Αθανασάκης δεσμεύθηκε ότι η παράταξή του, ως αυριανή Δημοτική Αρχή, θα κάνει οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται, ώστε τα εκλεκτά προϊόντα του Οροπεδίου Λασιθίου να αποκτήσουν ετικέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος επεσήμανε: «Στα πόδια μας δημιουργείται το 2ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, και αυτή την ευκαιρία εμείς δεν θα τη χάσουμε. Αυτή την ευκαιρία να έρθουμε κοντά με το Καστέλλι θα την παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και δεν θα ρίξουμε από πάνω το χαλί, όπως κάνουν εκείνοι τόσα χρόνια!».

Ακόμα δεσμεύθηκε για έναρξη αναπλάσεων και βελτιώσεων σε όλο το Οροπέδιο και αποκατάσταση κάθε προβληματικού δρόμου. Όπως είπε : «Μάλλον αρχίσαμε να πετάμε αερόστατα και αφήσαμε τη γη που πατούμε αμπάλωτη».

Επιπλέον, δεσμεύθηκε πως προτεραιότητα του, από τη Δευτέρα το πρωί, θα είναι η καθαριότητα, ο καλλωπισμός των οικισμών, η φροντίδα των κοιμητηρίων. 

Αναφερόμενος στα ανεκμετάλλευτα δημοτικά κτήρια του Δήμου στάθηκε στο Τζερμιάδων και στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Ειρηνοδικείου, για το οποίο έχουν γίνει πολλές εξαγγελίες, άλλοτε για χρήση από την Αστυνομία, άλλοτε για βιβλιοθήκη, όμως όλες έχουν παγώσει από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή κι έμειναν στα λόγια.

Ο κ. Αθανασάκης υποσχέθηκε πως το κτίριο επιτέλους θα ανακαινισθεί και θα στεγάσει τον Αστυνομικό Σταθμό και όποια άλλη δημοτική υπηρεσία χρειαστεί.

Επίσης επανέλαβε τη δέσμευση του όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι ανοικτές για τους πολίτες αλλά και να γίνεται κάθε χρόνο δημόσιος απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής, όπως ορίζει ο Νόμος. «Λυπάμαι που κάποιοι θυμούνται να κάνουν απολογισμό μόνο στις εκλογές και μάλιστα με ψέματα. Με θλίβει βαθιά», συμπλήρωσε.

Oλοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αθανασάκης κάλεσε τους Λασιθιώτες να δώσουν δύναμη σε εκείνον και την πολυσυλλεκτική ομάδα του για να κάνουν πράξη το όραμα τους για το Δήμο Οροπεδίου: «Να δούμε το Οροπέδιο Λασιθίου να ανοίγει ξανά τα πανιά του, να είναι ενωμένο, να είναι πρωτοπόρο, να είναι αληθινό, για να  βάλουμε τέλος στην αδράνεια». 

Στις 8 Οκτωβρίου δεν επιλέγετε απλώς ένα ψηφοδέλτιο, αλλά το καλύτερο ψηφοδέλτιο της τελευταίας 15ετιάς , με 71  υποψήφιους που έχουν λόγο και θέληση να εργαστούν. Τη Δευτέρα ο ήλιος θα ανατείλει και πάλι σε αυτόν τον τόπο. Μην τους αφήσετε να τον ξανακρύψουν», κατέληξε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί