Βενετία – Πτώση λεωφορείου: Αδιευκρίνιστα τα αίτια της τραγωδίας – Τουλάχιστον 21 οι νεκροί

Συγκλονισμένη είναι η Ιταλία από το φοβερό τροχαίο δυστύχημα χθες Τρίτη το βράδυ κοντά στη Βενετία, όταν υπεραστικό λεωφορείο έπεσε από γέφυρα ύψους 10 μέτρων στην περιοχή του Μέστρε, συνετρίβη κοντά σε σιδηροδρομικές αρχές και στη συνέχεια πήρε φωτιά. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά. Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 18 τραυματίες με 4 να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

«Βλέποντας αυτή τη σκηνή με έκανε να νιώσω άρρωστος επειδή το λεωφορείο χτύπησε σε ευθεία. Υπάρχουν τέσσερα παιδιά που νοσηλεύονται και δύο νεκρά αλλά μπορεί να υπάρχουν κι άλλα. Πολλά από τα πτώματα ήταν χωρίς χαρτιά που σημαίνει ότι ήταν ανήλικα. Στην επαγγελματική μου ζωή δεν έχω δει ξανά κάτι παρόμοιο. Είναι θλιβερό», τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών του Βένετο, Πάολο Ρόσι.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας με το λεωφορείο, που κατευθυνόταν σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από τη Βενετία. «Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς συνέβη» δήλωσε στη RAI ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Ζάια. «Το λεωφορείο ήταν καινούργιο και ηλεκτρικό και ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ήταν ιδιαίτερα προβληματικός» σημείωσε. 

Μιλώντας στα ιταλικά μέσα, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βενετίας, Μάρκο Αγκοστίνι, ανέφερε ότι από τα πρώτα ευρήματα δεν υπάρχει κάποιο ίχνος φρεναρισμένος. Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι ο 40χρονος Ιταλός οδηγός, που είναι μεταξύ των νεκρών, να ένιωσε κάποια αδιαθεσία και να μην πρόλαβε να αντιδράσει.

Μέχρι στιγμής από τους νεκρούς έχουν αναγνωριστεί ο οδηγός του λεωφορείου, πέντε Ουκρανοί και ένας Γερμανός, σύμφωνα με τον νομάρχη της Βενετίας Μικέλε Ντι Μπάρι. Το λεωφορείο μετέφερε επίσης επιβάτες από τη Γαλλία, την Κροατία και την Ιταλία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. 

«Είναι μια σκηνή αποκάλυψης. Είμαι άφωνος» έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τονίζοντας ότι οι σκέψεις της κυβέρνησής της ήταν «στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους».

Βενετία λεωφορείο
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDREA MEROLA)

Ημέρα πένθους κηρύχθηκε η σημερινή για τη Βενετία, ενώ σε όλο το Βένετο οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Η Ιταλία έχει υποστεί πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα λεωφορείων τα τελευταία χρόνια. Το 2017, 16 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που μετέφερε Ούγγρους φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα κοντά στη βόρεια πόλη της Βερόνα, ενώ 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2013 όταν λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα στη νότια Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί