Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός 39χρονος εργάτης που έπεσε από σκεπή

Νέο εργατικό δυστύχημα αυτή τη φορά στο χωριό Πυργετός της Λάρισας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, πρόκειται για έναν 39χρονο εργάτη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε στέγη, έπεσε και σκοτώθηκε.

Δυστυχώς σοκάουν τα στοιχεία για τα εργατικά δυστυχήματα στην Ελλάδα, με 135 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2023, σύμφωνα με την ανεξάρτητη διαρκή έρευνα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις τεχνικές επιχειρήσεις.

Βάσει της έρευνας το 2023 έχουμε ήδη 135 νεκρούς και 229 σοβαρά τραυματίες πανελλαδικά, με 57 το Α΄ τετράμηνο, 69 το Β΄ και 9 έως τώρα το Σεπτέμβριο, δίχως να έχουμε τη συνολική εικόνα των ανθρώπινων απωλειών από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές, όπως σημειώνει η ΟΣΕΤΕΕ.

Συγκριτικά με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας για το 2022 – που ήταν μία πολύ κακή χρονιά για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, καθώς είχαμε συνολικά 104 νεκρούς εργαζόμενους (με 20 το Α΄ τετράμηνο, 27 το Β΄ και 57 το Γ΄) και 142 σοβαρά τραυματίες – η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά.

«Κάθε τετράμηνο καταγράφονται περισσότερα θύματα από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα να οδεύουμε σε νέο διπλασιασμό των θανάτων στην εργασία» αναφέρει η ΟΣΕΤΕΕ, επισημαίνοντας ότι στις μετρήσεις των απωλειών δεν περιλαμβάνονται όσοι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καθώς δεν έχουμε μηχανισμό να παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το 2020 έχασαν τη ζωή τους 41 εργαζόμενοι και το 2021, σκοτώθηκαν 31.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί