Qatargate: Ελεύθερος ο Αντόνιο Παντσέρι από τις βελγικές αρχές

Αφέθηκε ελεύθερος από τη βελγική δικαιοσύνη ο πρωταγωνιστής  του σκανδάλου Qatargate που συντάραξε τα ευρωπαϊκά θεμέλια, Αντόνιο Παντσέρι, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας στις Βρυξέλλες, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είχε καμία αντίρρηση για την απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η υπεράσπιση.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, μόνοι όροι που επιβλήθηκαν στον πρώην ευρωβουλευτή είναι να μην βγει από το Βέλγιο και να μην έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο Qatargate.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέερι είχε οδηγηθεί στην φυλακή στις 9 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, ενώ στις 6 Απριλίου του τρέχοντος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αν και επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η βελγική δικαιοσύνη έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισής του. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο Παντσέρι ήρθε σε συμφωνία με τις βελγικές δικαστικές αρχές για συνεργασία στην έρευνα για το Qatargate, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει ποινή φυλάκισης μόνο ενός έτους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί