Λιβύη: 5 οι νεκροί από το τροχαίο με μέλη της ελληνικής αποστολής – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στους πέντε νεκρούς, μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός από το τροχαίο στην περιοχή της Βεγγάζης, στη Λιβύη, όπου είχαν μεταβεί προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel.

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αρχικά ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί ήταν τρεις και δύο αγνοούμενοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, η οποία είχε μεταβεί στη χώρα στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Θερμά συλληπητήρια στους «Έλληνες αδερφούς», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας της Λιβύης, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «πραγματικά τρομακτικό δυστύχημα με απολογισμό 4 νεκρούς και 15 τραυματίες».

Επαναπατρίζονται οι σοροί των πέντε Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους

Στις 7:00 έφτασε στην Ελευσίνα το C-130, το οποίο μετέφερε τα 13 μέλη της ελληνικής αποστολής, ενώ από λεπτό σε λεπτό φτάνει και το αεροσκάφος C – 27 μεταφέρει τις 5 σορούς των θυμάτων, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια του σφοδρότατου τροχαίου δυστυχήματος, το οποίο έγινε έξω από την Βεγγάζη.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης «όλα διερευνώνται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτό τόσο σφοδρότατα το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στα πέντε άτομα».

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι πέντε σοροί ανήκουν σε τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολίτες διερμηνείς που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σχετικά με τον θάνατο μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

«H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε.

«Τη βαθύτατη οδύνη μου», συνέχισε, «εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση».

«Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί