Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Αλέξη Καλοκαιρινού στην πλατεία Ελευθερίας (φωτο)

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού, έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Ελευθερίας. Παράλληλα ο κ. Καλοκαιρινός παρουσίασε τα μέλη του ψηφοδελτίου του.

Η ανακοίνωση της παράταξης του υποψηφίου δημάρχου για τη χθεσινή εκδήλωση:

Ισχυρό μήνυμα νίκης από την πλατεία Ελευθερίας για τον Αλέξη Καλοκαιρινό

Πλήθος κόσμου, μεστή ομιλία, ενθουσιασμός υποψηφίων και πολιτών

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, Αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Προέδρων φορέων, αρχών και συλλόγων, αλλά και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου τον Αλέξη Καλοκαιρινό.

Πολίτες κάθε ηλικίας από την πόλη και τα χωριά του Δήμου Ηρακλείου είχα κατακλύσει από νωρίς τον χώρο του εκλογικού κέντρου στην πλατεία Ελευθερίας, περιμένοντας και την ομιλία του Αλέξη Καλοκαιρινού που ακολούθησε. Μια ομιλία με τεχνοκρατικό χαρακτήρα αλλά και έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, έμφαση σε σημεία του προγράμματος της παράταξης, όπως είναι η προτεραιότητα σε θέματα πολιτικής προστασίας, άμεσων δράσεων βελτίωσης της καθημερινότητας αλλά και σχεδιασμού αντιμετώπισης των σοβαρών δομικών ζητημάτων του Δήμου. Με αναφορά στα γνωρίσματα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων συμβούλων, δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα σύμφωνες με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουν τα μέλη του «Δικαίωμα στην Πόλη», ενωτικό χαρακτήρα, ειλικρίνεια, πάθος και αυθορμητισμό από τον Αλέξη Καλοκαιρινό. Όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει με την κοινωνική δράση και το έργο του τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ξεκίνησε την ομιλία του από την αιτία αναβολής της εκδήλωσης πριν από μια εβδομάδα. Στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πολίτες της Θεσσαλίας και με την ευχή το κράτος και η κοινωνία των πολιτών να σταθούν αρωγοί ώστε οι πληγείσες περιοχές να αναγεννηθούν το συντομότερο και οι άνθρωποί τους να σταθούν ξανά στα πόδια τους, επεσήμανε την ανάγκη οι πόλεις μας, να γίνουν πιο ανθεκτικές. Ειδικά σε μια εποχή που η κλιματική κρίση γίνεται όλο και πιο απειλητική. «Να το πούμε καθαρά: το Ηράκλειο δεν είναι Θεσσαλία, δεν κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια υδάτινη λεκάνη. Αλλά το Ηράκλειο διατρέχεται από χειμάρρους και ρέματα, με ιδιαίτερη ευπάθεια στα ανατολικά και τα δυτικά, τον Ξεροπόταμο και τον Γιόφυρο από τη μια, τον Καρτερό από την άλλη. Στις δυτικές συνοικίες, την Αλικαρνασσό και τον Κατσαμπά. Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος πλημμύρας. Είναι ο κίνδυνος κάθε φυσικής καταστροφής. Και κάθε καταστροφής, όχι μόνο φυσικής. Η πόλη πρέπει να είναι οχυρωμένη απέναντι σε κάθε απειλή. Ο Δήμος πρέπει να είναι οχυρωμένος απέναντι σε κάθε απειλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας αναφορά στο εκλογικό κέντρο, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε ότι είναι ένα ζωντανό σημείο επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας για «να μας γνωρίσουν καλύτερα και να μάθουν τι σχεδιάζουμε για το Ηράκλειο» αλλά η μάχη των εκλογών δίνεται και θα δοθεί παντού. «Είμαστε παντού, συζητάμε παντού, αναπτύσσουμε παντού τη δράση μας. Και σας λέω ειλικρινά ότι τίποτα δεν με έχει γεμίσει με μεγαλύτερη χαρά, από ό,τι η επαφή και η ουσιαστική συζήτηση με τους συμπολίτες μας. Στο κέντρο, στις γειτονιές και στα χωριά του. Το νιώθω σε κάθε συνάντηση. Στο βλέμμα. Στη φωνή. Στο σφίξιμο των χεριών: νιώθω την προσδοκία, νιώθω την ελπίδα. Ελπίδα και προσδοκία ότι μια νέα μέρα ανατέλλει για το Ηράκλειο. Η δική σας προσδοκία σημαίνει δική μου ευθύνη. Η προσδοκία των ανθρώπων σημαίνει ευθύνη για την Παράταξη συνολικά. Και δεσμεύομαι απόψε ότι και ως Δήμαρχος – αν οι συμπολίτες μας με τιμήσουν με την ψήφο τους – την ίδια ακριβώς στάση θα έχω και θα έχουν και όλοι οι συνεργάτες μας. Θα είμαστε κάθε μέρα με τους συμπολίτες μας. Κάθε μέρα πάνω από τα προβλήματα. Κάθε μέρα σε δράση!» τόνισε καταχειροκροτούμενος.

Λέγοντας ότι κάθε μέρα που περνάει η δυναμική της παράταξής παίρνει χαρακτήρα κινήματος και το «Δικαίωμα στη Πόλη» έγινε το κίνημα μιας πόλης που θέλει να προχωρήσει μπροστά, να ανοίξει περπατησιά, να ενώσει δυνάμεις, περιφρουρώντας τα δικαιώματα των κατοίκων της, αλλά και τον ίδιο τον χαρακτήρα της, ο Αλέξης Καλοκαιρινός έδωσε το στίγμα της παράταξης: «Μιλάμε για αυτό που έχει ανάγκη σήμερα το Ηράκλειο. Συνεργασία. Διεκδικήση. Σχέδιο. Γνώση. Σεβασμό κάθε κατοίκου αυτού του τόπου. Είμαστε μια παράταξη με ρίζες μέσα στην τοπική μας κοινωνία. Που προέρχεται από την ίδια την κοινωνία. Η κοινωνία δημιούργησε το Δικαίωμα στην Πόλη. Άνθρωποι που συναντήθηκαν με καλή πίστη και αποφάσισαν να συμπορευτούν για το καλό της πόλης. Ενώνοντας δυνάμεις, με θετική ατζέντα και λειτουργώντας πάντα στο φως. Και εκεί θα μείνουμε, έτσι θα λειτουργούμε! Πάντα στο φως!». Και συνέχισε με την επισήμανσή ότι ο ίδιος μπήκε σε αυτόν τον αγώνα για να ενώσει δυνάμεις, να συνθέσει και να προωθήσει συνεργασίες που θα κάνουν καλύτερο το Ηράκλειο. Πιο λειτουργικό και πιο δυναμικό. Για να κάνει δουλειά, όπως έχει μάθει να δουλεύει όλες αυτές τις δεκαετίες για το Ηράκλειο. «Δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία για να μηδενίσω κανέναν και για να τσακώνομαι με κανέναν» επεσήμανε και τόνισε: «Σεβόμαστε και απαιτούμε σεβασμό της κουλτούρας, των αξιών και της δημοκρατικής παράδοσης αυτής της πόλης. Το λέω εδώ, από την πλατεία Ελευθερίας: Οι άνθρωποι στην πόλη αυτή, είναι ελεύθεροι. Δεν ανέχονται πίεση. Δεν εκβιάζονται. Οι άνθρωποι στην πόλη αυτή, είναι περήφανοι. Δεν σκύβουν το κεφάλι. Οι άνθρωποι αυτής της πόλης πορεύονται με την ελεύθερή τους βούληση και την ορθή τους κρίση. Αυτοί θα αποφασίσουν, αυτοί θα μας δώσουν τη νίκη. Αυτοί θα δώσουν τη νίκη στο Ηράκλειο. Και εμείς θα είμαστε Δημοτική Αρχή όλων των Ηρακλειωτών. Χωρίς διακρίσεις. Χωρίς παιδιά και αποπαίδια. Χωρίς δικούς μας και αντιπάλους. Ως μια δύναμη σύνθεσης και ενότητας της πόλης μας, που θα κοιτάζει μπροστά, θα λειτουργεί πάντα στο φως της ημέρας και θα συνθέτει ό,τι καλό και δημιουργικό έχει το Ηράκλειο. Αυτή είναι η δέσμευσή μου και τον λόγο μου θα τον κρατήσω! Είμαι εδώ για να κρατήσω τον λόγο μου. Δεν έχω εξαρτήσεις, δεν έχω δεσμεύσεις. Η μόνη εξάρτησή μου είναι από την κοινωνία αυτή, η μόνη δέσμευσή μου είναι στην πόλη αυτή, στο Ηράκλειο. Η μόνη συμφωνία που έχω, η μόνη συμφωνία που έχουμε, είναι με την κοινωνία. Στη βάση αυτή χτίζεται η πλατεία Κοινωνική Συμμαχία που λέγεται Δικαίωμα στην Πόλη!».

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός έκανε αναφορά και στο σχέδιο για το Ηράκλειο, την εμπειρία, τη γνώση και τον ενθουσιασμό των μελών του «Δικαίωμα στην Πόλη», αλλά και για το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί διαδικτυακά την ερχόμενη Δευτέρα 18/9. Τόνισε ότι η πόλη μας έχει ομορφιές, έχει και ασχήμιες. Έχει προβλήματα που μας βαραίνουν στην καθημερινότητα και έχει μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον, αλλά «είμαι ο τελευταίος που θα παρουσιάσει την πόλη μας σαν ένα χάλι για να παραστήσω τον σωτήρα.». Και συνέχισε λέγοντας ότι το Ηράκλειο είναι μια πόλη που από πολλές απόψεις αδικεί τον εαυτό της, «για την ακρίβεια, εμείς έχουμε αδικήσει και την πόλη μας και τον εαυτό μας. Το ιστορικό βάθος, ο πολιτιστικός πλούτος, ο δυναμισμός της πόλης, ο ρόλος της, η θέση της, τα συστατικά στοιχεία της, είναι για περισσότερα. Γιατί σίγουρα έχουμε πολλά μοναδικά πλεονεκτήματα. Αλλά δεν τα έχουμε αξιοποιήσει όπως κι όσο θα έπρεπε. Τώρα έχει έρθει η ώρα να φτιάξουμε το Ηράκλειο που θέλουμε.».

Επεσήμανε επίσης ότι στα επόμενα χρόνια το Ηράκλειο θα μεγαλώσει αυξάνοντας πληθυσμό και επισκέπτες, γι’ αυτό και «Η ανοιχτή μας πόλη δεν θ’ αφήσει έξω καμιά γειτονιά, κανένα οικισμό, και κανέναν άνθρωπό της. Η πόλη μας θα γίνει αυτό που μπορεί. Θέλουμε μια πόλη όπου οι άνθρωποι θα λένε: «Είναι ωραία να ζεις εδώ». Θέλουμε μια πόλη όπου οι άνθρωποι θα λένε: «Είναι καλά να ζεις εδώ». Θέλουμε δίκαιη ανάπτυξη με ποιότητα ζωής. Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να πάμε όλοι μαζί, να είμαστε όλοι συμμέτοχοι. Για να το πετύχουμε ξεκινάμε συγκεντρώνοντας και συνθέτοντας δυνάμεις σε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Μια δύναμη κρούσης, αντίστοιχη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει στα επόμενα χρόνια η πόλη μας. Μια δύναμη κρούσης αντάξια του δυναμικού της κοινωνίας μας. Για να δώσουμε στο Δήμο τον δυναμισμό που αξίζει στο κοινωνικό μας δυναμικό. Αυτή είναι η κοινωνική συμμαχία μας. Και είμαι περήφανος για την ομάδα που έχουμε φτιάξει.» ανάφερε ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Αναφέρθηκε επίσης και στις κοινές αρχές και το καθαρό σχέδιο της δημοτικής παράταξης, τις σαφείς προτεραιότητες που έχουν τεθεί, τις αναγκαίες συνεργασίες και κατέληξε λέγοντας: «Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας. Για την εμπιστοσύνη με την οποία έχετε αγκαλιάσει όλους αυτούς τους μήνες το εγχείρημά μας. Ένα εγχείρημα που έγινε κίνημα της τοπικής κοινωνίας μας. Ένα κίνημα που ενώνει ικανούς ανθρώπους. Που επενδύει στην ελπίδα και στη συνεργασία. Που βάζει πάνω απ’ όλα το Ηράκλειο και το καλό των κατοίκων του. Σήμερα, με τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην πορεία μας μέχρι τις 8 Οκτωβρίου. Τις λίγες εβδομάδες που μας μένουν ας συνεχίσουμε με τον ίδιο βηματισμό και με ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό! Ας διαδώσουμε παντού το μήνυμά μας: Μια νέα μέρα ανατέλλει για το Ηράκλειο. Αποφασιστικά, περήφανα, με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει στους κατοίκους αυτής της πόλης! Και ας γυρίσουμε όλοι μαζί, σπίτι-σπίτι, γειτονιά-γειτονιά, χωριό-χωριό μιλώντας σε όλους για την ωραία προσπάθειά μας. Ενώνουμε δυνάμεις για να πάει το Ηράκλειο μπροστά! Για το Ηράκλειο που θέλουμε! Για το σεβασμό μας απέναντι σε όλους. Για τη δέσμευσή μας τα δικαιώματά τους να είναι υποχρεώσεις μας. Γιατί η δική μας νίκη θα είναι και δική τους! Και να βαδίσουμε όλοι μαζί στη νέα μέρα που ξημερώνει για το Ηράκλειο! Να χτίσουμε όλοι μαζί το Ηράκλειο που θέλουμε! Θα νικήσουμε για το Ηράκλειο. Η νίκη μας θα είναι νίκη της Πόλης. Νίκη των ανθρώπων της που την πονάνε και μοχθούν σ’ αυτή. Το «Δικαίωμα στην Πόλη» είναι Δικαίωμα στο παρών και Δικαίωμα στο μέλλον. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Στις δυνάμεις της πόλης μας. Στις δυνάμεις της νεότητας. Το έχουμε. Μπορούμε. Είμαστε δυνατοί. Καλό μας αγώνα! Πάμε μπροστά, πάμε μαζί, πάμε για τη νίκη. Πάμε για το Ηράκλειο που θέλουμε και μας αξίζει.».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του συνόλου του ψηφοδελτίου της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να υποδέχεται στην εξέδρα μια προς μια και έναν προς έναν τους υποψηφίους, ανταλλάσσοντας ευχές για καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα.


Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, Αθλητισμού & Πρόληψης Γιώργος Πιτσούλης, αλλά και ο δημοφιλής Κρητικός καλλιτέχνης Βασίλης Σκουλάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί