Κρήτη: 12.500 ευρώ η αξία της ανθρώπινης ζωής… – Με αφορμή την απόφαση του Εφετείου Χανίων

Ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του Εφετείου Χανίων για το διπλό θανατηφόρο τροχαίο με θύματα τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, τον Αύγουστο του 2017:

Δείτε:

Κρήτη: Ένοχος με καταδίκη 6 χρόνων και 9 μηνών αλλά ελεύθερος για τον χαμό του Γιάννη και της Στέλλας

Έξι χρόνια μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα την 20χρονη Στέλλας Μούσχου, τον 19χρονο Γιάννη Στρογγυλό και το σκύλο τους (17/8/2017) ολοκληρώθηκε σήμερα στο Εφετείο Χανίων η δικαστική παράμετρος της υπόθεσης.

Καταλογίζοντας την πλήρη ευθύνη στο δράστη το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 6 ετών και 9 μηνών εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα, σε οκτώ δόσεις. Είναι η ίδια ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα σαν αποτέλεσμα της επιμονής των δικαστικών αρχών από την πρώτη στιγμή να χαρακτηρίζουν την υπόθεση πλημμέλημα και όχι κακούργημα και του φόνους των παιδιών ως «Ανθρωποκτονίες από Αμέλεια».

Υπενθυμίζουμε ότι το πολλαπλό έγκλημα διαπράχθηκε από οδηγό χωρίς άδεια οδήγησης που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της Τροχαίας έτρεχε με 127km/h σε δρόμο με όριο τα 40 km/h και που επιτάχυνε μετά τις παρασύρσεις στα 170km/h.

Γι αυτό το έγκλημα ο δράστης, ελεύθερος από την πρώτη στιγμή, καλείται να καταβάλει στο κράτος σε δόσεις 25.515 ευρώ. Δωδεκάμισι χιλιάδες για τη ζωή κάθε παιδιού και η ζωή του σκύλου δώρο (δεν είχε βλέπετε ψηφιστεί η νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων…)

Είναι απίστευτος ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ζωής, κατ αρχάς αυτή να αποτιμάται σε χρήμα, αλλά ακόμα κι αν αυτό επιτάσσει ….το Δίκαιο η αποτίμηση της να είναι χαμηλότερη  απ ότι η ζωή οποιουδήποτε άλλου ζώου.

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τη σημερινή δίκη. Πλημμέλημα, αμέλεια, εξαγοράσιμη ποινή με το κατώτερο δυνατό ποσό (5 ευρω/ημέρα), πληρωμή με δόσεις…

Αυτές οι αποφάσεις ανάβουν το πράσινο φως και κλείνουν το μάτι σε κάθε παραβατικό πως μπορεί ανενόχλητος να σκοτώνει ανθρώπους και να συντρίβει οικογένειες, αρκεί να το κάνει με τον σωστό τρόπο: οδηγώντας.

Έξι χρόνια μετά τουλάχιστον οι οικογένειες θα μπορούν απερίσπαστα να σκέφτονται τα παιδιά τους χωρίς να υπομένουν αυτό το μαρτύριο που λέγεται «Απόδοση Δικαιοσύνης».

6/9/2023                             Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

ΥΓ. Έξι χρόνια βέβαια για την πολιτεία και όλους τους αρμόδιους, κεντρικό κράτος, Περιφέρεια, Δήμους δεν είναι αρκετά για να φτιαχτεί ένας κυκλικός κόμβος στο Πολυτεχνείο Κρήτης, κόμβος που θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί πριν το εκπαιδευτικό ίδρυμα αρχίσει να λειτουργεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί