Στην περιφέρεια Κρήτης η υπουργός Τουρισμού

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκησυναντήθηκε σήμερα η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και συζήτησαν θέματα που άπτονται της συνεργασίας του Υπουργείου με την Περιφέρεια Κρήτης, με κοινό στόχο την καθιέρωση της Κρήτης ως πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. 

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, όπου στο προεδρείο συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου. Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης και εμπλεκόμενων υπηρεσιών. 

«Μας ενδιαφέρει η βιώσιμη ανάπτυξη και να μπορούμε να επενδύουμε στον ποιοτικό τουρισμό και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και σε άλλα μέρη, με στόχο να μπορούν να έχουν ομαλοποιηθεί την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα, ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της Υπουργού Τουρισμού, σημειώνοντας την εξαιρετική συνεργασία που διατηρούν και τόνισε: «Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και διαχρονικά με το Υπουργείο Τουρισμού και μαζί και με τους τουριστικούς φορείς, μπορούμε να κάνουμε το τουριστικό προϊόν καλύτερο», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Η υπουργός Τουρισμού στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στις βασικές στοχεύσεις για τον τουρισμό και επεσήμανε: «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στον τόπο μου, στην Κρήτη, σε έναν τόπο που είναι φιλόξενος για εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Για αυτό είμαστε εδώ σήμερα ως Υπουργείο Τουρισμού μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό για να φροντίσουμε να μην έχουμε μόνο μερικές καλές χρονιές στον τουρισμό, αλλά να βάλουμε τα θεμέλια έτσι ώστε η Κρήτη να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης». 

Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, δίνεται έμφαση «στα στοιχεία που μας κάνουν έναν απίστευτα ελκυστικό προορισμό: Τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τον ανθρώπινο παράγοντα, την παράδοση. Έχουμε ένα πολύ καλό παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει η Κρήτη ένα πολύ λαμπρό μέλλον στον τουρισμό»,δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί