ΣΥΡΙΖΑ: Καταδίκη για την επίθεση στον Γ. Παπαχρήστου – Η ΝΔ καταδικάζει, αλλά όχι και για Βαξεβάνη

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Τα Νέα, η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου Παναθηναϊκός – Μπράγκα για τα προκριματικά του Champions League, το βράδυ της Τρίτης.

Ως δράστη προσδιόρισε τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, που τον πλησίασε συνοδευόμενος από δύο άτομα της ασφάλειάς του και ενώ ο ίδιος μιλούσε με άλλο δημοσιογράφο, του κατάφερε χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι με γροθιές. Κατά το θύμα, ο εφοπλιστής ταυτόχρονα τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει, δίνοντας μάλιστα εντολή στους συνοδούς του να το κάνουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Στον κ. Παπαχρήστο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο για προληπτικές εξετάσεις. Τελικά, αργά το βράδυ προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή στο Α.Τ. Πεντέλης.

Από την πλευρά της ΕΛΑΣ κινητοποιήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Ο δράστης φέρεται να αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση αμέσως μετά την επίθεση και αναζητείται.

Κυβέρνηση -ΝΔ : Καταδίκασαν την επίθεση στον Παπαχρήστο αλλά όχι στον Βαξεβάνη

Ηκυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΝΔ έχουν ευαισθησία μόνο για τους δημοσιογράφους που θεωρούν «δικά τους παιδιά» και «στήριγμα» στο κυβερνητικό αφήγημα. Για τους άλλους, τους ενοχλητικούς για την κυβέρνηση δημοσιογράφους, καμιά ευαισθησία, καμιά καταδίκη όταν δέχονται απροκάλυπτα επίθεση και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους.

Έτσι, κανέναν δεν εξέπληξε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έσπευσε – και άριστα έπραξε- να καταδικάσει πάραυτα την επίθεση στον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργο Παπαχρήστο, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ όπου παρακολουθούσε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα.

Ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με γροθιές από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη και τραυματισμένος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Σισμανόγλειο ενώ στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση.

Μόνο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακόμα σιωπά για την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο εκδότης του Documento – από άτομο που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ – ενώ δειπνούσε σε ταβέρνα της Ερέτριας με την οικογένειά του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η πεθερά του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πολύ σωστά στη δήλωσή του για την επίθεση στον Γιώργο Παπαχρήστο ότι «Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν». Χωρούν, όπως φαίνεται, οι τραμπούκικες ενέργειες για τους αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί