Έφοδος ελεγκτών στην Τήνο: Κατάληψη 3.000 τ.μ.παραλίας από beach bars! – Στο αυτόφωρο επιχειρηματίας

Παράνομη κατάληψη 3.000 τ.μ. αιγιαλού και παραλίας από τουριστικές επιχειρήσεις και ιδιώτες διαπιστώθηκε στη Τήνο μετά από σχετικό έλεγχο, ενώ μία επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Στον απόηχο των δυναμικών κινητοποιήσεων πολιτών που διεκδικούν ελεύθερες παραλίες και των σφοδρών αντιδράσεων για την ασυδοσία των επιχειρηματιών που έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι αρμόδιες αρχές, που θυμήθηκαν να παρέμβουν κατόπιν εορτής, συνεχίζουν τις «εφόδους» για παραβάσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την Τετάρτη διαπιστώθηκε από έλεγχο σε παραλίες της Τήνου παράνομη κατάληψη 3.000 τ.μ. αιγιαλού και παραλίας, ενώ επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για μη συμμόρφωση σε προηγούμενη παράβαση που εξακολουθεί να υφίσταται. 

παράνομη ξύλινη κατασκευή σε παραλία στην Τήνο

Αναλυτικά, μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 5 επιχειρήσεις στις δημοφιλείς παραλίες Αγίου Φωκά, Αγίας Κυριακής και Λαούτη της Τήνου όπου διαπιστώθηκε παράνομη και πέραν των συμβάσεων κατάληψη 3.000 τ.μ. παραλίας και αιγιαλού από επιπλέον ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς και από ειδικές ξύλινες κατασκευές (πέργκολες, υπερυψωμένα ξύλινα decks κλπ).

Σε μια περίπτωση, η νόμιμη εκπρόσωπος της επιχείρησης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο καθότι δεν συμμορφώθηκε με προηγούμενη διοικητική πράξη που της είχε επιβληθεί για την ίδια παράβαση.

αστυνομικοί κάνουν έλεγχο σε παραλία στην Τήνο

Βάσει της ανακοίνωσης ολοκληρώθηκε η διαδικασία απομάκρυνσης των παράνομων κατασκευών και αντικειμένων από την παραλία και τον αιγιαλό, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε παράβαση. Ειδικά, για τις σταθερές κατασκευές που αποτυπώθηκαν και βρίσκονται εκτός σύμβασης, έχει ήδη ξεκινήσει η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη εκδοθεί και τα σχετικά πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί