Συνάντηση Γ. Αλεξάκη με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού

Στο γραφείο της Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού  συναντήθηκε ο Πρόεδρος  κ. Αντώνης Σεκέρης  με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου κ.  Γεώργιο Αλεξάκη ο οποίος   εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Νέας Αλικαρνασσού και συζήτησαν  τα  παρακάτω θέματα .

  1. Η  ανάγκη ολοκλήρωσης του πολεοδομικού   σχεδιασμού των περιοχών που μέχρι και σήμερα  είναι εκτός σχεδίου πόλης της Άνω Αλικαρνασσού – Αγίου Γεωργίου , των περιοχών Καπάζουρνα και Δημοτικών Σφαγείων .
  2. Την αξιοποίηση και  ανάδειξη  του δημοτικού ακινήτου του πρώην κέντρου Φάρος σε Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού για όλη την  Κρήτη..
  1. Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου  της Νέας Αλικαρνασσού  μέχρι και την περιοχή των Δημοτικών Σφαγείων σε  συνδυασμό με το αθλητικό στάδιο Ηροδότου.
  1. Επίσης  συζητήθηκε  το θέμα της σύναψης συμβολαίων   σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, τα οποία κατέχουν ιδιώτες  με την κατ’ εφαρμογή των Ν. 127/75, Ν/2130/93 και Ν.1080/1980 για την απευθείας εξαγορά τους που χρόνια   εκκρεμούν.

Την καταπάτηση των δημοτικών ακινήτων (Β.Ι.Π.Ε.) κ.α.  και τι ενέργειες  έχουν γίνει από τον Δήμο.

  1. Τα  προβλήματα που υπάρχουν στο κοιμητήριο της  Νέας Αλικαρνασσού ,και η επέκταση   που χρειάζεται  να γίνει  λόγο κορεσμού  του.
  1. Συζητήθηκε και  η μεταφορά του αεροδρομίου  Νίκος Καζαντζάκης  και  ενημερώθηκε για τις προτάσεις της Κοινότητας  για την  αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.
  2. Την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά στα Δυο Αοράκια  και την χωροθέτηση τους σε οργανωμένη δομή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί