Επίσημα έγγραφα: Κυβέρνηση και ΕΛΑΣ γνώριζαν για την επέλαση των χούλιγκανς, ακόμα και τους αριθμούς των πινακίδων αυτοκινήτων

Σε γνώση της ακόμα και οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων των χούλιγκανς!- Ακόμα και το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ εκθέτει την κυβέρνηση!

Υπόλογη είναι η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, καθώς οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές για την επέλαση των χούλιγκανς από την Κροατία στην Αθήνα που προκάλεσε την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε: Νεκρός 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ σε επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια (Βίντεο)

Οργή για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Διέσχισαν τη χώρα ανενόχλητοι οι ναζί «ultras» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βίντεο)

Και Έλληνες στη δολοφονική επίθεση με θύμα 22χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Απαιτούνται σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε στη δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια

Έκθετη η κυβέρνηση: Σε γνώση της ακόμα και οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων των χούλιγκανς

Bαρύτατη πολιτική ευθύνη φέρουν κυβέρνηση και Γιάννης Οικονόμου καθώς αποκαλύπτεται ότι η ΕΛΑΣ είχε ενημερωθεί λεπτομερώς για την επέλαση των ακροδεξιών χούλιγκανς από την Κροατία και από την αστυνομία του Μαυροβουνίου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, παρουσιάζοντας και το σχετικό έγγραφο από την αστυνομία του Μαυροβουνίου, η ΕΛΑΣ είχε ενημερωθεί όχι μόνο για το πόσα αυτοκίνητα με χούλιγκανς πέρασαν τα σύνορα, αλλά γνώριζε και τις μάρκες των αυτοκινήτων και τους αριθμούς κυκλοφορίας.

Γνώριζαν για την επέλαση των χούλιγκανς

Έλληνες και Κροάτες αστυνομικοί βρίσκονταν για ημέρες σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για την κάθοδο των ακροδεξιών χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, παρά τη ρητή απαγόρευση από την UEFA.

Το newsit, δημοσίευσε δύο απόρρητα πληροφοριακά δελτία της ΕΛΑΣ, τα οποία καταδεικνύουν, ότι η δολοφονία του 29χρονου και η επίθεση με μαχαίρια και ρόπαλα είχε, επί της ουσίας προαναγγελθεί.

Στο πρώτο απόρρητο Ενημερωτικό Σημείωμα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας που φέρει με ημερομηνία 6/8/ 2023, τίτλο: Αξιολόγηση: Α3 και θέμα: Αγώνας ποδοσφαιρου μεταξυ  ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb επισημαίνουν τα εξής αναφορικά με τις πληροφορίες που έλαβαν από τις ξένες αρχές:

 «Την Τρίτη 8/8/ 2023 και ώρα 21:45, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ ομάδων ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb στο γήπεδο OPAP ARENA. Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, αναμένεται να ταξιδέψουν προς την χώρα μας περί τους 150 οπαδούς της  GΝΚ Dinamo Zagreb. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στην χώρα μας θα αφιχθή ικανός αριθμός περίπου – 100 οργανωμένων οπαδών της GΝΚ Dinamo Zagreb – BAD BLUE BOYS- κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία και κάποιοι θα διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb κυρίως πλησίον της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επιπλέον ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ  επί της Λ. Αλεξάνδρας αριθμός 115 τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες 7/8/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων. Ενέργειες: υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιοδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».

Στο δεύτερο εμπιστευτικό ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε τη Δευτέρα (7/8), αναφέρεται ακόμα ότι:

 «Αξιολόγηση:  Α3.  Αγώνας ποδοσφαιρου μεταξυ  ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb  και επισυναπτόμενα έγγραφα από το σύστημα POL. με αριθμούς το υπ’ 2592 / 23 / 155 1500 από 7/8/ 2023 και 2592 / 23 / 155 7584 από 7/8/ 2023, σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ , απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο — πέταλο – του γηπέδου OPAP ARENA σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας».

Η εφημερίδα «Καθημερινή» παρουσιάζει και τρίτο απόρρητο εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Α.Ε.Κ – GNK Dinamo Zagreb» 

ΣΧΕΤ.: α. Το υπ’αριθ. 2592/23/1551500 από 07/08/2023 έγγραφό μας μέσω Pol. 

β. Το υπ’αρθμόν 2592/23/1557584  από 07/08/2023 έγγραφό μας μέσ Pol.

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο (πέταλο) του γηπέδου OPAP ARENA σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας. 

Β. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 

Η υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά. 

Αθήνα, 07/08/2023

Εν ολίγοις, ΕΛΑΣ και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γνώριζαν, εδώ και ημέρες  για την κάθοδο των ακροδεξιών χούλιγκανς με άγριες διαθέσεις λόγω της επικοινωνίας που είχαν με Κροάτες αστυνομικούς και ήδη από την Κυριακή (6/8) είχαν εκδοθεί και τα σχετικά απόρρητα ενημερωτικά δελτία όπου αναφέρονταν αναλυτικά πόσοι χούλιγκανς αναμένεται να φτάσουν στη χώρα με ποιους θα έχουν επαφή στην Αθήνα ακόμα και πού θα μείνουν.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση πανικόβλητη μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη αποφάσισε να επιρρίψει τις ευθύνες σχεδόν αποκλειστικά στην Τροχαία, μη αναλαμβάνοντας καμιά πολιτική ευθύνη. 

Με δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους 7 αξιωματικοί, εκ των οποίων οι έξι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Τροχαίας ανά την Ελλάδα.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί