Ηλίας Λυγερός: Φτάσαμε στο τέλος μιας ωραίας πορείας

Επιστολή μέσω της οποίας γνωστοποιεί την απόφασή του να μην κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί πολίτες», Ηλίας Λυγερός.

Στην επιστολή αναφέρεται αναλυτικά:

Φίλες και φίλοι

Φθάσαμε στο τέλος μιας ωραίας πορείας .

Την σκυτάλη που πήραμε , οι «Ενεργοί πολίτες» από την «ανθρώπινη πόλη» το 2014, πιστεύω ότι την τιμήσαμε.

Δώσαμε μεγαλύτερη δύναμη , οι παρεμβάσεις , οι προτάσεις μας στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης και των δημοτών να γίνονται συχνά ( αν και πολλές φορές με αρκετή καθυστέρηση ) οι λύσεις .

Προσπαθήσαμε , ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα στο Δήμο με συνολική συμμετοχή , δημοκρατική προοπτική και λειτουργία και υλοποιήσιμο όραμα για την πόλη και τους Δημότες.

Στην προσπάθεια αυτή μετείχαν πολλοί, φάνηκε όμως να μην έχομε όλοι τον ίδιο στόχο και αυτό ήταν το βασικό στοιχείο που οδήγησε στην μη ευόδωση των προσπαθειών μας .

Η αυτοδιοίκηση θέλει «αέρα» δημοκρατίας , συμμετοχή , ανιδιοτέλεια και πολλή μεγάλη προσπάθεια. Η μεταρρύθμιση της , ζητούμενο θεσμικά, μπορεί να γίνεται πράξη με τις παρεμβάσεις , τις πρακτικές εφαρμογές και τους αγώνες των ανθρώπων της .

Με την σημερινή μου παρέμβαση , θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους συνεργάτες μας , την δημοτική μας ομάδα , τους φίλους και τα μέλη μας για αυτή την πορεία.

Με εκτίμηση και μεγάλη ευγνωμοσύνη στο καθένα από εσάς για όσα ζήσαμε μαζί αυτά τα εννέα χρόνια

ΗΛΙΑΣ ΛΥΓΕΡΟΣ

Ηράκλειο 4/8/2023

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί