“Τραγικό εργοδοτικό έγκλημα σε ανασκαφή στο Καβούσι Ιεράπετρας”

Με αφορμή το θάνατο (τραγικό εργοδοτικό έγκλημα το χαρακτηρίζει) σε ανασκαφή στο Καβούσι, που κόστισε την ζωή στον εργατοτεχνίτη Ευάγγελο Φιοράκη, η υποψήφια Δήμαρχος Ιεράπετρας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαρία Κοτσιφάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πραγματικά θλιβερό ένας έμπειρος και αγαπητός σε συναδέλφους και πολίτες, εργαζόμενος, που εργαζόταν για πολλά χρόνια σε ανασκαφές στην Ιεράπετρα και σε όλο το Ν.Λασιθίου, να χάσει με αυτόν τον τραγικό τρόπο τη ζωή του. 

Μετά την θλίψη που προκάλεσε η πληροφορία του θανάτου του, ακολούθησε η οργή και η αγανάκτηση για το πως συνέβη, αφού πρόκειται για 67 χρονών εργαζόμενο που υπέστη θερμοπληξία ενώ εργάζονταν σε ανασκαφή σε ημέρα καύσωνα και μάλιστα σε ώρες που είχε απαγορευτεί η απασχόληση λόγω της θερμοκρασίας από τις 12:00 έως τις 17:30.

Πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα αφού ένας εργαζόμενος εκτέθηκε σε μεγάλες θερμοκρασίες άνω των 38oC σε -ούτως ή αλλώς- σκληρές συνθήκες που επικρατούν στις ανασκαφές, με αποτέλεσμα να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών να προστατεύουν τους εργαζόμενους που καλούνται να εργάζονται σε τόσο δύσκολες συνθήκες, να φροντίζουν να εφαρμόζονται οι αποφάσεις που παίρνονται, όπως αυτή της απαγόρευσης απασχόλησης τις μέρες του καύσωνα, αφού καμία μέριμνα και επόπτευση δεν πάρθηκε για να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία. 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο ξανά. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέες και οι νέοι της περιοχής να δυναμώσουν τον οργανωμένο, συλλογικό τους αγώνα ενάντια στην κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία και εκμετάλλευση, υπερασπίζοντας την εργασία τους και τη ζωή τους. »

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί