Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιάννης Γαβαλάς

Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας σκηνοθέτης και ιδρυτής του «Θεάτρου Νεολαίας», Γιάννης Γαβαλάς, ο οποίος είχε σπουδαία καλλιτεχνική δράση στο παιδικό θέατρο.

Ο σημαντικός δημιουργός γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα, ενώ από το 1975 ταξίδευε συχνά στο Πεκίνο, μαθητεύοντας το 1990 στην παραδοσιακή κινεζική όπερα «Χουμπέι Μπαγκ Τζι», με τον σκηνοθέτη και καθηγητή της Κεντρικής Ακαδημίας Θεάτρου του Πεκίνου, Λόου Τζιν Μι.

«Μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό της Ελλάδας στη μακρινή Κίνα όπου δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια δημιουργώντας και οικογένεια εκεί», αναφέρει ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

«Έφυγε ακόμη ένας καλός φίλος, σκηνοθέτης των νεανικών μου χρόνων και ιδρυτής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ της δεκαετίας του ’80 που ήταν φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών σήμερα. Μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό της Ελλάδας στη μακρινή Κίνα όπου δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια δημιουργώντας και οικογένεια εκεί. Ο Γιάννης Γαβαλάς ο πράος, ευγενικός και πολυδιαβασμένος καλλιτέχνης. Συνεργάστηκα μαζί του στην παιδική παράσταση ΠΟΥΝΤΟ ΜΑ ΠΟΥΝΤΟ ΤΟ ΠΙΘΗΚΑΚΙ του αξέχαστου Τάκη Καρνάτσου όπου συμπρωταγωνιστούσα μεταξύ πολλών άλλων με τους αξέχαστους φίλους μου, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου(την μετέπειτα γνωστή στιχουργό) και Γιάννη Ευδαίμων από το θέατρο Τέχνης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή από τον καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά στις 10 το πρωί (Φίλωνος 23). Στο ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ 2020 που ήταν αφιερωμένο στους ΕΛΛΗΝΕΣ καλλιτέχνες που έδρασαν στο εξωτερικό τον είχαμε τιμήσει. Καλό ταξίδι Γιάννη μου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί