Πτώση καναντέρ: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 27χρονο συγκυβερνήτη – Την Παρασκευή αποχαιρετούν τον 34χρονο κυβερνήτη

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Πέμπτη (27/7) συγγενείς και φίλοι στον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη, συγκυβερνήτη του μοιραίου καναντέρ, που μαζί με τον 34χρονο κυβερνήτη Χρήστο Μουλά έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αεροσκάφους, στη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου.

Στην κηδεία του 27χρονου πιλότου, που θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς, αναμένεται να παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ, στους δύο πεσόντες πιλότους απονεμήθηκε ο βαθμός αντιπτεράρχου με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Στη τελετή μνήμης σήμερα το πρωί, με έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων και επιμνημόσυνη δέηση, έδωσαν το παρών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θα ήθελα να εκφράσω για μία ακόμη φορά τα συλλυπητήρια εκ μέρους της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους. Η Ελλάδα πενθεί» δήλωσε ο Ν. Δένδιας. «Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με τη μνήμη όσων ιπταμένων έχουν χάσει τη ζωή τους επιδεικνύοντας αυταπάρνηση εν ώρα υπηρεσίας στη διαρκή μάχη για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας, της ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας» σημείωσε. 

Αύριο το τελευταίο αντίο στον 34χρονο Σμηναγό Χρήστο Μουλά

Την Παρασκευή (28.7.2023) στα Χανιά η οικογένεια, η σύζυγος, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 34χρονο κυβερνήτη του μοιραίου Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά, που έχασε τη ζωή μαζί με τον  Ανθυποσμηναγό, Περικλή Στεφανίδη στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά που έκαιγε στην περιοχή.

Η κηδεία του  θα πραγματοποιηθεί στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων.

Η τελετή θα διεξαχθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

Δείτε επίσης: Θρήνος και στην Κρήτη για την τραγωδία: Από τα Χανιά ο κυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη

Πτώση Καναντέρ: Θα γινόταν πατέρας ο 34χρονος πιλότος από την Κρήτη – 3,5 μηνών έγκυος η σύντροφός του

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί