«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες για τον Κασιδιάρη

9 βουλευτές του κόμματος τάσσονται κατά του προέδρου τους και υπέρ του Κασιδιάρη

Ένα ακόμη ατράνταχτο τεκμήριο για την σχέση των Σπαρτιατών με τον Ηλία Κασιδιάρη καταγράφθηκε σήμερα στη Βουλή, αφού υπήρξε «ανταρσία» των βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος εναντίον του …προέδρου τους Βασίλη Στίγκα.

Αιτία το ότι κράτησε αποστάσεις από την ομιλία του βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου όταν ο τελευταίος στήριξε δημόσια την κάθοδο του Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Αθήνας.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης εξήρε την υποψηφιότητα του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας: «Το ευχάριστο γεγονός των ημερών κατά την προσωπική μου άποψη, πάντα, είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας. Πιστεύω ότι εκφράζει τη μοναδική ελπίδα για να ξαναγίνει η Αθήνα ελληνική, αλλά και να σταματήσει αυτή η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων με τους μεγάλους «περιγέλους», συγγνώμη περιπάτους, τα παγκάκια των 7.000 ευρώ και τις όποιες άλλες αλόγιστες σπατάλες και υπερκοστολογήσεις που έχουν γίνει». Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει τροπολογία κατά της υποψηφιότητας Κασιδιάρη λέγοντας ότι «το Σύνταγμα επιβάλλει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, χωρίς αποκλεισμούς, επιβάλλει το σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που ασπάζονται τις εθνικιστικές και πατριωτικές ιδέες.».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Κ.Ο των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα. Λίγο αργότερα πήρε τον λόγος λέγοντας: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο Βουλευτής μου για τον Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη ότι δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Επομένως, οφείλω, και εφόσον κάποιος ενεργεί αυτοβούλως, να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Μετά από αυτά εκδηλώθηκε πρωτοβουλία στήριξης του Κ.Φλώρου την οποία συνυπογράφουν 8 από τους 12 βουλευτές των Σπαρτιατών: Οι Ι.Δημητροκάλης, Ι.Κοντης, Γ.Μανούσος, Δ.Βαλτογιάννης, Αθ.Χαλκιάς, Π.Δημητριαδης, Χ.Κατσιβαρδάς και Α.Ζερβέας. Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι «καταδικάζουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος» παραπέμποντας μάλιστα σε εσωκομματικές διαδικασίες.

Δείτε το έγγραφο

Το έγγραφο που συνυπογράφουν εννιά βουλευτές των Σπαρτιατών
Το έγγραφο που συνυπογράφουν εννιά βουλευτές των Σπαρτιατών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί