Συντριβή Canadair στην Κάρυστο: Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της πτώσης

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης 25/7, σημειώθηκε πτώση αεροσκάφους Canadair CL–215, το οποίο επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, όπου μαίνεται η φωτιά για τρίτη μέρα.

Δείτε:

Φωτιά στην Κάρυστο: Έπεσε καναντέρ που επιχειρούσε

Κάρυστος: Βίντεο από την πτώση του καναντέρ στη φωτιά

Κυνικός ο Λιβάνιος για πτώση καναντέρ: «Δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για το πλήρωμα του αεροσκάφους, ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά στην περιοχή.

ADVERTISING

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος

canadair, Καρυστος, Ευβοια, φωτια τωρα, φωτια, πτωση canadair, συντριβη canadair
canadair, Καρυστος, Ευβοια, φωτια τωρα, φωτια, πτωση canadair, συντριβη canadair

Η αποστολή του Canadair CL-215 στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, κύρια αποστολή του είναι η αεροπυρόσβεση, αλλά χρησιμοποιείται και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Έχει τη δυνατότητα λήψης 5.000 λίτρων νερού σε δώδεκα δευτερόλεπτα. Φέρει δίχρωμη παραλλαγή με κίτρινο και κόκκινο χρώμα.

Τα Canadair CL-215 έχουν δυνατότητα προσθαλάσσωσης σε λίμνες ή θάλασσα με σκοπό την πλήρωση των δεξαμενών τους με νερό. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιβραδυντικό υγρό.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί