“Ραύκεια 2023”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Άγιο Μύρωνα

Με μια σειρά προσεγμένων  εκδηλώσεων που αφορούν ένα ευρύ φάσμα με θέματα την τοπική ιστορία, την επιστήμη, τον πολιτισμό την τέχνη και την ψυχαγωγία ξεκινούν την Τετάρτη 26 Ιουλίου στον Άγιο Μύρωνα τα Ραύκεια 2023.

Τα “Ραύκεια 2023” θα κορυφωθούν το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου με το πανηγύρι για την γιορτή του Αγίου Μύρωνα ενώ όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συλλόγου την Τετάρτη 26 Ιούλιου στις 8 το βράδυ θα γίνει στο άλσος του Χριστού η έναρξη των εκδηλώσεων με την τέλεση Αγιασμού και την απονομή βραβείου εθελοντισμού στον Μανώλη Ξενοκτιστάκη καθώς και έκθεση ζωγραφικής τέχνης και σύνθεσης γραμματοσήμων των Γιώργου Χαιρέτη , Σπυρίδωνα Τουπογιάννη και παιδιών.

Παράλληλα θα προσφερθούν δωρεάν τοπικά εδέσματα απ’ τον Σύλλογο και τις γυναίκες της κωμόπολης ενώ θα ακολουθήσει Κρητική βραδιά με τους Δημήτρη Αποστολάκη , Μανώλη Καμπουράκη και Αντώνη Αποστολάκη.

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο 20ς Ραυκειος δρόμος με αγώνες 1 χιλιομέτρου και 5 χιλιομέτρων.

Επίσης καθ’ όλη την διάρκεια του απογεύματος της Παρασκευής θα είναι επισκέψιμο το εμβληματικό ρολόι της κωμόπολης στο Δημοτικό σχολείο.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Άλσος Χριστού οργανώνεται παιδική γιορτή με τους Φασουλήδες (Comedy Magic Show, φουσκωτά παιχνίδια διασκέδασης με μπαλόνια, μαλλί της γριάς και ιδιαίτερα παιχνίδια περιμένουν όλους για να διασκεδάσουν μικροί-μεγάλοι) 

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στο Δημοτικό σχολείο Αγίου Μύρωνα στις 8 το βράδυ θα γίνει μια ξεχωριστή εκδήλωση σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα με θέμα “Με το βλέμμα στον ουρανό της κεντρικής Κρήτης”

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εισηγητές θα είναι ο Ιωσήφ Παπαδάκης που θα μιλήσει με θέμα ” Η γέννηση των άστρων” , ο Παναγιώτης Ευαγγελόπουλος υπεύθυνος διάχυσης Αστρονομίας του Ινστιτούτου Αστροφυσικής που θα μιλήσει με θέμα ” Ήλιος ένα άστρο στη διαστημική μας γειτονιά” και ο Ερρίκος Παπαθεοδώρου μέλος της αστρονομικής ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης .

Στην εκδήλωση , όπως τονίζουν οι οργανωτές, δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψουμε μέσα από τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια του Ινστιτούτου σημεία που θα υποδειχθούν στον ουρανό.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 8,30 το βράδυ στο Άλσος Χριστού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “Περιδιαβαίνοντας την Αρχαία Ρούκο”

Κατά την εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Ευγενία Τσατσάκη αρχαιολόγος με θέμα :” Η Ραύκος μέσα απ’ τα ευρήματα της” και ο Μιχάλης Σπυριδάκης χαρτογράφος, περιβαλλοντολόγος Πρόεδρος Συλλόγου Δικτύων Μεσαράς με θέμα : “Το τοπίο της Ραύκου”.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 θα δοθεί Θεατρική παράσταση στο Άλσος Χριστού στις 8,30 το βράδυ με την Κρητική ηθογραφία του Μάνου Σταθακη “Ανοιξτε τα παραθυρια” απ’ τη Θεατρική ομάδα “Ο ΑΠΟ ΜΙΜΩΝ” ΠΠΚ Ενορίας Κάτω Ασιτών.

Οι εκδηλώσεις Ραύκεια 2023 ολοκληρώνονται Δευτέρα και Τρίτη 7 & 8 Αυγούστου με κρητικά γλέντια στην πλατεία της κωμόπολης. Τη Δευτέρα 7 του μήνα θα παίξει το συγκρότημα του Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη και ανήμερα του Αγίου Μύρωνα την Τρίτη το συγκρότημα του Μιχάλη Ι Κουναλη.

Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα οργανώνει τις εκδηλώσεις Ραύκεια που στόχο έχουν να αναδείξουν  τις αξίες, τα έθιμα ,το πολιτισμό, τον εθελοντισμό ,την ιστορία μα και τη διαχρονικότητα του σμιξιματος του χθες με το σήμερα επισημαίνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανούρης Χανιωτάκης με τα μέλη του ΔΣ.

Όλοι μαζί , τονίζει ο κ. Χανιωτάκης επιχειρήσαμε και φέτος να οργανώσουμε μια σειρά εκδηλώσεων που δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα σε όλους να παρακολουθήσουν τα «Ραύκεια 2023» σημειώνοντας ακόμη πως όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο. Επίσης ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης όπως και όλους τους χορηγούς μα και οσους βρίσκονται δίπλα στον Πολιτιστικό Σύλλογο και τις δράσεις του.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί