Συγκλονιστικές στιγμές στα καμένα: “Εδώ ήταν η κουζίνα, το σαλόνι μου”

Συγκλονίζουν τα λόγια των πυρόπληκτων που είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη και αποκαϊδια, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίζεται πως αυτοί που έχασαν τις περιουσίες τους «δεν ήταν τόσοι πολλοί όσοι στην αρχή είχαμε φοβηθεί»,

Για το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, τα «λιγότερα» καμένα σπίτια μπορεί να σημαίνουν «λιγότερη ζημιά», για τους πυρόπληκτους όμως σημαίνουν την καταστροφή μιας ολόκληρης ζωής. 

«20 χρόνια έφτιαχνα το σπίτι μου»

«Ήμουν ευτυχισμένη», λέει η κυρία Βαρβάρα από τον οικισμό Ειρήνη στο Λουτράκι, «εδώ ήταν η κουζίνα, το σαλόνι μου». Εκείνη βλέπει την κουζίνα και το σαλόνι της, όσο τα μάτια των υπόλοιπων βλέπουν απλώς τις στάχτες που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά.

Το σπίτι της που πλέον κρύφτηκε στο παρελθόν το έφτιαξε μόνη της, «είκοσι χρόνια το έφτιαχνα», εξηγεί. Η ίδια σώθηκε τελευταία στιγμή από τον εγγονό της, λίγο πριν τυλίξει η πύρινη λαίλαπα το σπίτι της.

Πυρόπληκτη στο Λουτράκι
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Από όλα της τα υπάρχοντα, πήρε μόνο την τσάντα και την ταυτότητά της. Το σπίτι της τώρα δεν υπάρχει αφού όπως αναφέρει, «κοιμόμαστε τώρα σε κανένα ξενοδοχείο, πάμε μια μέρα στο ένα και μας λένε τώρα πιάστηκε, να πάτε αλλού».

Από ρούχα της απέμειναν μόνο αυτά που φορούσε εκείνη την ημέρα

«Δικαιούμαστε να μας δώσει, να σταθούμε στα πόδια μας», λέει αυτονόητα η κυρία Βαρβάρα για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους.

«Προηγείται ο άνθρωπος, αλλά δεν φτιάχνονται εύκολα αυτά», σχολιάζει πυρόπληκτος, του οποίου το σπίτι κάηκε σε διάφορα σημεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί