Χέρι-χέρι Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με την ακροδεξιά στο νομοσχέδιο για τους απόδημους

«Κλειδώνει» η υπερψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης Ν.Δ. που έχει στόχο να διευρυνθεί η εκλογική βάση μέσω του ακροατηρίου των αποδήμων οδηγώντας σε αλλοίωσης του εκλογικού σώματος.

Έτσι, η «τροπολογία Βορίδη» επανεμφανίζεται ως «νομοσχέδιο Νίκης Κεραμέως» και η κυβέρνηση με όμοια και απαράλλακτη νομοθετική πρωτοβουλία με αυτήν του 2021 επανέρχεται στην άρση όλων των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού· περιορισμοί οι οποίοι είχαν ψηφιστεί το 2019 με ευρύτατη διακομματική συναίνεση.

Αποτελείται από δύο άρθρα και για την ψήφισή του, σύμφωνα με την συνταγματική διάταξη (Σ.51 παρ.4), απαιτείται να λάβει τουλάχιστον 200 θετικές ψήφους στην Ολομέλεια.

Για παιχνίδι εντυπώσεων εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και την επικρίνει ότι με το νομοσχέδιο που αφορά την άρση περιορισμών για εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού, αντιμετωπίζει τους απόδημους Έλληνες ως εκλογικό κοινό, ενώ ενημέρωσε ότι πρόκειται να καταθέσει τροπολογία, η οποία αποτελεί κατά την κρίση του την πιο ολοκληρωμένη πρόταση.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. φαίνεται πως θα δώσει θετική ψήφο ενώ η Πλεύση Ελευθερίας θα στηρίξει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Ανάλογη στάση αναμένεται και από την ακροδεξιά πτέρυγα της Βουλής με τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες να εκφράζουν την πρόθεση να υπερψηφίσουν με τον τελικό αριθμό των βουλευτών που θα δώσουν θετική ψήφο να φτάνει τους 220.

Το νομοσχέδιο έχει εισαχθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί