Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης των αξιολογητών των Γεωπάρκων UNESCO του Ψηλορείτη και της Σητείας

Στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης των παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO του Ψηλορείτη και της Σητείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη με τους αξιολογητές.

Στα πλαίσια της αποστολής επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης οι δύο αξιολογητές της UNESCO η Δρ Sarah Gatley, από την Γεωλογική Υπηρεσία της Ιρλανδίας και ο Δρ Sigurdur Srigursveinsson από το Κέντρο Παρακολούθησης Ηφαιστειότητας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ισλανδίας. Μαζί τους ήταν τα στελέχη του γεωπάρκου Ψηλορείτη – απ’ όπου ξεκινά η αξιολόγηση – ο Πρόεδρος του Χαρ. Φασουλάς, που συνοδευόταν από τον Διευθυντή του ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης και Ταμία του γεωπάρκου Δημ. Παττακό, το Μέλος του Δ.Σ. Γεωρ. Σαρρή και την Υπεύθυνη προβολής και Εκπαίδευσης Μαρ. Κολενδριανού.

Όπως τόνισαν, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης με σκοπό να τον ενημερώσουν από κοινού για την αποστολή αλλά και να ενημερωθούν για τη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με το Γεωπάρκο, το έργο Περιοχές UNESCO Κρήτης και άλλες συνέργειες που αναπτύσσουν μεταξύ τους, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι ένας από τους Εταίρους στο Δίκτυο Ιδαίων που εδώ και μερικά χρόνια διαχειρίζεται το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την εξαιρετική σημασία που έχουν τα Γεωπάρκα UNESCO στην Κρήτη, τόσο της Σητείας όσο και του Ψηλορείτη, την σημασία που δίνει η Περιφέρεια Κρήτης στο θεσμό και την ενεργή στήριξη που προφέρει πάντα σε συνεργασία με τους Δήμους, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες.   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί