7η ΥΠΕ Κρήτης: Απονομή τίτλων Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων

Σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδριάσεων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε η απονομή των τίτλων σε 12  νοσηλευτές/τριες της ειδικότητας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και 2 της Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής,  που ολοκλήρωσαν την 18μηνη εκπαίδευσης τους και επέτυχαν στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις Β΄ περιόδου, Ιουνίου 2023.   

Συνολικά, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης στις δύο ειδικότητες έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την εκπαίδευση τους και έχουν λάβει τον σχετικό τίτλο 39 νοσηλευτές/τριες Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και 30 Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής (Α’ και Β΄ περιόδου).

Επικεφαλής στην κάθε μια ειδικότητα ήταν τα ΔΕΠ του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, η Καθηγήτρια Αθηνά Καλοκαιρινού για την ειδικότητα της Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας / Κοινοτικής Νοσηλευτικής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεόδωρος Κατσούλας της ειδικότητας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής.

Συντονιστές Εκπαίδευσης στην ειδικότητα Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/ Κοινοτικής Νοσηλευτικής 7ης ΥΠΕ Κρήτης ήταν η κα Μακράκη Ειρήνη, ΠΕ Νοσηλευτικής και την ειδικότητα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠαΓΝΗ, κα Πρινάρη Αγγελική.

Οι δυο πρώτες ειδικότητες, Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές στελέχωσαν  ΜΕΘ, Εμβολιαστικά Κέντρα και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και παρείχαν σημαντικές υπηρεσίες για την προαγωγή υγείας των πολιτών. 

Η πλειονότητα των τελειόφοιτων ειδικευμένων πλέον νοσηλευτών/τριών συνεχίζουν να υπηρετούν

και να στηρίζουν το σύστημα υγείας μέχρι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί