Διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι διαδικασίες για το νέο κόμμα και τον πρόεδρο

Συνεδριάζει το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου,  η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2).

Η έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει το Σάββατο στις 10:30 και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής.

Τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα πορευθεί το κόμμα το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας που αναμένεται να εγκριθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Με βασικό κριτήριο να διασφαλιστεί η πλήρης ετοιμότητα του κόμματος ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών, προτείνεται το εξής χρονοδιάγραμμα: 26-27 Αυγούστου να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο, όπου αναμένεται να εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Στις 3 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου, με τον δεύτερο γύρο, σε περίπτωση περισσότερων των δύο υποψηφιοτήτων, να έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου θα έχουν όσες και όσοι γίνουν μέλη του κόμματος μέχρι την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, όπως έγινε και στις 15.5.2022, δηλαδή όσοι και όσες εγγραφούν μέλη στον πρώτο γύρο στην ψηφοφορία της 3ης Σεπτεμβρίου. Τέλος, τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Φάμελλος: Να ξαναδομηθεί η πολιτική σχέση με την κοινωνία

Κεντρικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα πρέπει να είναι να ξαναδομηθεί η πολιτική σχέση του με την κοινωνία, η οποία συνετέλεσε σε πολύ μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμμελος μιλώντας στο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο. «Έτσι έγιναν οι μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα. Δεν έγιναν μόνο από εκφώνηση λόγων σε επίπεδο κορυφής και απλούς ψηφοφόρους» πρόσθεσε.

Ειδικότερα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο., ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί άμεσα να κάνει δύο πράγματα. Πρώτον, να μιλήσει για την αξία της Αυτοδιοίκησης, διότι «δεν μπορεί να είναι το μακρύ φτωχό χέρι του κράτους, που επιλύει τοπικές υποθέσεις μόνο με μικρές εξυπηρετήσεις». Πρέπει να έχει τον δημοκρατικό προγραμματισμό, τον κοινοτισμό, να έχει τοπική ατζέντα του 21ου αιώνα. Και δεύτερον, θα πρέπει να βγουν άξιοι συμπολίτες σε κάποιους ρόλους ώστε να δημιουργηθεί «το νέο πολιτικό δυναμικό». Να αναδειχθούν, δηλαδή, όπως διευκρίνισε, «και ορισμένοι συμπολίτες από τα κάτω μέσα σε σχήματα». Τέλος, ο Σ. Φάμελλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, διότι, όπως είπε, δεν θέλει να σκοτεινιάσει «την αποστολή, αυτή την ευθύνη που έχουμε, με οποιαδήποτε εμπλοκή σε υποψηφιότητες, σε ονόματα, σε προσωπικές επιδιώξεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί