METEO: 8,2 εκατομ. πληθυσμού θα βιώσει θερμοκρασίες άνω των 37 °C σήμερα στην Ελλάδα

Η έλευση του καύσωνα «Κλέων» αρχίζει από σήμερα Πέμπτη (13/7) καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo, η άνοδος της θερμοκρασίας στη χώρα ξεκινά με τις μέγιστες να ξεπερνούν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε άρθρο τους στο meteo.gr οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Στρ. Βουγιούκας, Γ. Κύρος, Θ.Μ. Γιάνναρος, Γ. Παπαβασιλείου και Κ. Λαγουβάρδος, επισημαίνουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες.

«Όπως φαίνεται στο χάρτη, περίπου 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, ενώ περίπου 620 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 39 °C», αναφέρουν οι επιστήμονες του meteo.

meteo

Στο άρθρο σημειώνεται ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής, ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (π.χ. λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

Παράλληλα, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo, δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα σε τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί