Κρήτη: Επανέφεραν μετά από 17 λεπτά 60χρονο που έπαθε καρδιακή προσβολή στο κέντρο της πόλης!

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο του Πλατανιά, όταν 60χρονος τουρίστας που παραθέριζε στην περιοχή, έπαθε καρδιακή προσβολή.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και τελικά ο άνθρωπος σώθηκε από διασώστες ιδιωτικής πολυκλινικής του Πλατανιά και το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο συμβάν!

«Ειδοποιήσαμε τον κ. Χαράλαμο Βιττωράκη, ο οποίος έστειλε δύο άτομα από την κλινική του, πλήρως εφοδιασμένα με απινιδώτη και όλα τα σχετικά και μαζί με το προσωπικού του ασθενοφόρου επανέφεραν στην ζωή τον άνθρωπο έπειτα από 17λεπτα που ήταν χωρίς τις αισθήσεις του!» σημειώνει στο zarpanews.gr καταστηματάρχης της περιοχής που ήταν μπροστά στα γεγονότα.

«Όταν ο άνθρωπος άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής αρχίσαμε να χειροκροτάμε, όλος ο κόσμος που είχε μαζευτεί, για το πλήρωμα του ασθενοφόρου και τους βοηθούς του ιατρείου οι οποίοι κυριολεκτικά ήταν νεκρός και δεν τον άφησαν!» αναφέρει ενώ ο ίδιος συμπληρώνοντας πως «θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον κ. Βιττωράκη και στην ομάδα του».

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος υπεβλήθη σε χειρουργείο και του τοποθετήθηκε μπαλονάκι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό, στις 18:58 έγινε κλήση για ασθενή με καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά Χανίων , στις 19:10 έγινε άφιξη του ασθενοφόρου στο χώρο. Ήδη είχε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ . Τοποθετήθηκε Απινιδωτής, διασωληνώθηκε με λαρυγγική μάσκα, τοποθετήθηκε ενδοφλέβια γραμμή και ξεκίνησε Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής (ALS) από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Σε συνεργασία με το προσωπικό του κ. Βιττωράκη o ασθενής ανατάχθηκε σε φλεβοκομβικό ρυθμό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στις 19:40. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Στεφανιαία Μονάδα.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί