National Geographic: Τέλος εποχής για το θρυλικό περιοδικό

Δεν θα πωλείται πλέον στα αμερικανικά περίπτερα – Απολύονται συντάκτες σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους

Ένα από τα πλέον θρυλικά περιοδικά φαίνεται να διανύει τις τελευταίες του στιγμές στον έντυπο τύπο. Ο λόγος για το National Geographic το περιεχόμενο του οποίου ήταν συχνά αποτέλεσμα μηνών έρευνας και ρεπορτάζ. Το ιστορικό περιοδικό έπεσε «θύμα» της ραγδαίας ανάπτυξης των ψηφιακών μέσων και σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post δεν θα πωλείται πλέον στα αμερικανικά «περίπτερα» ενώ απολύονται και οι τελευταίοι συντάκτες του.

Το National Geographic υπάρχει τα τελευταία 135 χρόνια και μέσα από τις σελίδες του καταγράφει την επιστήμη και το φυσικό κόσμο.

Οι απολύσεις που γίνονται αυτό το διάστημα είναι οι τελευταίες από όσες είχαν ανακοινωθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρείας Walt Disney Co και αφορά 19 συντάκτες οι οποίοι ενημερώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο ότι η συνεργασία τους με το περιοδικό θα έφτανε στο τέλος της.

Ποιος όμως θα γράφει τα άρθρα τα οποία αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού από τους λάτρεις της φωτογραφίας; Πλέον, τα άρθρα θα αναλαμβάνουν κυρίως freelancers συντάκτες.

Σε μια περαιτέρω προσπάθεια μείωσης του κόστους έκδοσης, τα αντίτυπα του National Geographic δεν θα πωλούνται στην αγορά της Αμερικής, αρχής γενομένης από το 2024.

Σύμφωνα με τους απολυμένους υπαλλήλους, το περιοδικό έκανε περικοπές στα συμβόλαια με φωτογράφους που μέχρι πρότινος περνούσαν μήνες στα κατά καιρούς πεδία ενδιαφέροντος για την καταγραφή των εικόνων της έκδοσης, εκ των οποίων κάποιες έμελλε να μείνουν στην ιστορία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί