Περιπλανώμενος πολιτευτής ο αρχηγός των Σπαρτιατών, άλλαξε 6 κόμματα- Ο χυδαίος, ακροδεξιός, εθνικιστικός και διχαστικός λόγος του

Ένας περιπλανώμενος πολιτευτής θα κάθεται πλέον στα έδρανα της επόμενης Βουλής και μάλιστα ως αρχηγός του 5ου σε δυναμική κόμματος. Ο λόγος για τον Βασίλη Στίγκα, τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη 241.633 ψηφοφόρων που θέλουν η χώρα να στρίψει δεξιά για να επανέλθει στα σωστά, για τους ίδιους, «νερά».

Πόσο δεξιά; Όσο περισσότερο γίνεται…

Όπως αναφέρει το ieidiseis.gr , ο Βασίλης Στίγκας, όπως συμβαίνει με πολλά στελέχη του ακροδεξιού χώρου στη χώρα μας, πέρασε από αρκετά κόμματα πριν βγει στο προσκήνιο και μάθουμε ποιος είναι και τι πιστεύει. Και όπως τα περισσότερα αυτά στελέχη, είχαν κάποια είδους σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, το λιγότερο την ψήφισαν.

Ο ίδιος έχει πει ότι η πρώτη του επαφή ήταν με το κυβερνών, σήμερα, κόμμα, χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή διάσταση της επαφής. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, η οποία ιδρύθηκε το Ιούνιο του 1993 εν μέσω εσωκομματικής κρίσης στη ΝΔ. Το 2000 ο Βασίλης Στίγκας προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) και το 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό (ΡΙΖ.Ε.Σ.) των Τάκη Μπαλτάκου και Βασίλη Καπερνάρου.

Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα Σπαρτιάτες, όμως επειδή δεν είχε τη δυναμική που ο ίδιος θα ήθελε, το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ενώ λίγους μήνες αργότερα εντάχθηκε στην Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.), το ακροδεξιό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα το οποίο ιδρύθηκε το 2019 από τον Γιάννη Λαγό.

Χυδαίοι χαρακτηρισμοί στο facebook εναντίον όλων

Μια ματιά στο ανοιχτό προφίλ του Βασίλη Στίγκα στο facebook είναι αρκετή για να διακρίνει τον κλασικό, ακροδεξιό, εθνικιστικό, διχαστικό λόγο που χαρακτηρίζει όλα αυτά τα στελέχη που υποστηρίζουν ότι ανήκουν στον πατριωτικό χώρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι «προδότης», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «Γερμανόδουλος», «διεφθαρμένος φασίστας» και «ηλίθιος», ο Μάκης Βορίδης είναι «χουντικό δουλικό», ο Νίκος Δένδιας «είναι υπάλληλος τον Αμερικανών και των Εβραίων», ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι «εκπρόσωπος της υποταγής και της τουρκολαγνείας», ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι «Μνημονιακός έμπορος του Καρατζαφέρη», ο Κώστας Μπακογιάννης είναι «πορφυρογέννητος βλάκας» και όσοι απεργούν είναι «πουλημένοι-βολεμένοι εργατοπατέρες».

Στο «στόχαστρό του έχει βάλει κατά καιρούς, επίσης, τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (επειδή στηρίχθηκε οικονομικά η ταινία για τη ζωή του), τη Μελίνα Μερκούρη, τη Γιάννα Αγγελοπούλου, την Έλενα Παπαρίζου κι άλλους.

Κατέλαβε την 40η θέση μεταξύ 43 υποψηφίων της Ένωσης Κεντρώων το 2019

Στις ευρωεκλογές του 2019, στις οποίες συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων, ο Βασίλης Στίγκας δεν τα πήγε και πολύ καλά. Συγκέντρωσε μόλις 752 ψήφους, καταλαμβάνοντας την τρίτη από το τέλος θέση. Μεταξύ των 43 υποψηφίων ο Βασίλης Στίγκας αναδείχθηκε 40ός.

Βασίλης Στίγκας

Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει ολόκληρη η πολιτική του διαδρομή, που δεν τη λες και μικρή, έχει παραλειφθεί από το βιογραφικό του που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του κόμματος. «Είμαι έντονα πολιτικοποιημένος από τα νεανικά μου χρόνια», αναφέρει λακωνικά το αναρτημένο βιογραφικό του και προσθέτει: «Το 2017 δημιούργησα τον πολιτικό φορέα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» και κατεβαίνουμε στις Εθνικές Εκλογές την 25η Ιουνίου τρέχοντος έτους».

Το βιογραφικό του Βασίλη Στίγκα

«Γεννήθηκα στην Λειβαδιά Βοιωτίας το 1964 και μεγάλωσα στην Αθήνα. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Ηλιούπολη. Σπούδασα στην Μηχανικών αεροσκαφών και υπηρέτησα 22 μήνες στην Αεροπορία στρατού ως μηχανικός ελικοπτέρων εδάφους και αέρος», αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του και συνεχίζει: «Από το 1986 εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας – τα τελευταία 25 χρόνια στην βιοτεχνία τροφίμων.

Είμαι παντρεμένος, έχω δύο κόρες και έναν γιο.

Επί σειρά ετών ασχολούμαι παράλληλα με την δημοσιογραφία, ελεύθερο ρεπορτάζ και την παρουσίαση εκπομπών πολιτικού ενδιαφέροντος.

Είμαι έντονα πολιτικοποιημένος από τα νεανικά μου χρόνια. Το 2017 δημιούργησα τον πολιτικό φορέα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» και κατεβαίνουμε στις Εθνικές Εκλογές την 25η Ιουνίου τρέχοντος έτους.

Ευελπιστώ να φανώ χρήσιμος στο άμεσο μέλλον στον Πατριωτικό χώρο».

Σπαρτιάτες και «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»

Οι Σπαρτιάτες ιδρύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017, με τη σχετική κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης στον Άρειο Πάγο.

«Στις 5/12/2017 το δίκτυο κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα.

Στα 4 χρόνια ύπαρξης τους οι Σπαρτιάτες και εν μέσω σκληρής και απάνθρωπης λιτότητας έχοντας βοηθήσει ηθικά και υλικά μόνο Έλληνες έκαναν το μεγάλο βήμα και έγιναν πολιτικός σχηματισμός.

Εμείς οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ εκφράζουμε σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την λαϊκή πατριωτική Δεξιά,το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, είμαστε θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού, και τιμάμε τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας.

Είμαστε ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων όχι μέσα από λόγια αλλά με έργα που εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν όλους τους Ελληνόψυχους.

Πάντα ταγμένοι να φυλάμε Θερμοπύλες ξεκινάμε και όσοι πιστοί προσέλθετε…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πεδίο «Ιδρυτική Διακήρυξη» στο site του κόμματος, το οποίο φιλοξενεί και τραπεζικό λογαριασμό για όποιον θέλει να το ενισχύσει οικονομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί