Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα EduTourism από τα ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προϊόντος εκπαιδευτικού τουρισμού που θα διασυνδέει ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά την Κρήτη και την Κύπρο  είναι το αντικείμενο των ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που θα υλοποιήσει άμεσα το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μέσω του έργου  EduTourism.  

Στo πλαίσιo της υλοποίησης των προγραμμάτων προβλέπεται ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών τουριστικών διαδρομών, αποτελούμενων από επιμέρους τοποθεσίες πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος των δύο περιοχών. Παράλληλα, η πράξη στοχεύει στην επίτευξη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων, μέσω της ανάπτυξης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος απευθυνόμενο σε επαγγελματίες τουρισμού και εκπαιδευτές με αντικείμενο την υπο-εκμεταλλευμένη αυτή μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Την Ελλάδα και Κύπρο συνδέουν δεσμοί κουλτούρας, ιστορίας, και γλώσσας, ενώ μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά στο τοπίο και το φυσικό τους περιβάλλον. 

Το EduTourism ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και διαρκεί  έως τον Οκτώβριο του 2023. Η υλοποίηση πραγματοποιείται στo πλαίσιo του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020” με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η ομάδα του EduTourism διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτές και επαγγελματίες τουρισμού #EduTourism. Τα προγράμματα υλοποιούνται αποκλειστικά δια ζώσης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής πρωινού ή απογευματινού ωραρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/pLG7W3Jasxrc16mD7

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Ν. Αλικαρνασσός. Τηλ: 2810 – 302730 & 302733, email: info@katartisi.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί