Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Αγίου Τίτου

Χθες, Τρίτη 21/6, πραγματοποιήθηκε η Πολιτική προεκλογική Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Τίτου με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πριν την έναρξη των ομιλιών η οργάνωση της ΚΝΕ έφτασε με πορεία στον χώρο με παλμό και συνθήματα, χειροκροτούμενη από τους παρευρισκόμενους. 

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ ο Βαγγέλης Σοφιου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δημήτρης Δουλουφάκης υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με την Λαϊκή Συσπείρωση. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Νόμο Ηρακλείου.

Ο Βαγγέλης Σοφίου, στο άνοιγμα της συγκέντρωσης, σημείωσε τα εξής μεταξύ άλλων  : 

«Πολλοί περισσότεροι λαϊκοί άνθρωποι καταλαβαίνουν τώρα αυτό που το ΚΚΕ τονίζει για το τι θα συμβεί μετά τις εκλογές. Όσο ανάγκη έχει το κεφάλαιο από μια κυβέρνηση που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια αντιπολίτευση, που θα «βάζει πλάτη» στα δύσκολα, στα σημαντικά και κρίσιμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων. 

(…) Οι μαχητικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις των σωματείων και των ταξικών δυνάμεων σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς αποτελούν φωτεινό φάρο για όλους τους εργαζόμενους.

Και στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού, η νικηφόρα απεργία των διανομέων στην E-food, η διεκδίκηση και κατάκτηση από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της εφαρμογής της τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας σε μια σειρά ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, η ανάσχεση της επίθεσης της εργοδοσίας, με τελευταίο παράδειγμα την αναδίπλωση της εταιρίας μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των κομμουνιστών, μέσα και έξω από το ξενοδοχείο, που είχε επιβάλει την απαράδεκτη «ποινική ρήτρα» των 5.000 ευρώ σε περίπτωση που κάποιος ξενοδοχοϋπάλληλος δεν άντεχε μέσα στη «γαλέρα».

(…) Απέναντι στο «ρεαλισμό» τους, απέναντι στον εκβιαστικό μονόδρομο που μας παρουσιάζουν, θα σταθεί ακλόνητο το ΚΚΕ, υπερασπιστής των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Μόνο εκεί ήταν, είναι και θα είναι δεσμευμένο το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από βουλευτές που θα ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια, το ένα πίσω από το άλλο, αλλά από αγωνιστές, που στέκονται στο πλευρό τους για να μην περάσουν όλα αυτά, βουλευτές που θα είναι άνθρωποι που ζουν όπως όλοι μας, που έχουν ακριβώς το ίδιο συμφέρον με την πλειοψηφία του λαού.»

Στον χαιρετισμό του, ο Δημήτρης Δουλουφάκης τόνισε: 

«Δεν ήμασταν όλοι πάντα με το ΚΚΕ, αλλά βγάλαμε συμπεράσματα και είδαμε ότι ο εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός και η βαρβαρότητα που προκαλεί. Με ευθύνη της σοσιαλδημοκρατίας και των κομμάτων που την εκπροσωπούν, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει μεγάλο μέρος του λαού να πιστέψει ότι ο καπιταλισμός μπορεί να είναι και καλός. Ότι μπορεί δήθεν να έχει κάποιες ατέλειες , αλλά σε γενικές γραμμές ότι μπορεί να βελτιωθεί, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να ανατραπεί. 

Προσπαθούν να τον έχουν στη γωνιά και να τον πείσουν να μην αγωνίζεται, προσπαθούν να τον πείσουν ότι όλα είναι κόστος-όφελος, ότι η επιχειρηματικότητα και τα άθλια κριτήρια τους μπορεί να τα βάζει όλα στο ζύγι του κέρδους, ακόμα και στα σχολεία, εκεί που οι νέες γενιές πάνε να μορφωθούν, ακόμα και εκεί δείχνουν το πρόσωπο τους.

Ευτυχώς, ένα κόμμα είναι παρόν, με τόλμη και αποφασιστικότητα, να αντισταθεί και να παλέψει. Ένα μόνο κόμμα έχει δείξει ότι μόνο με αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε και να σωθούμε , το ΚΚΕ . Γι’ αυτό και είναι μεγάλη ανάγκη το ΚΚΕ να διατηρήσει την βουλευτική του έδρα στο νόμο Ηρακλείου και όχι μόνο.»

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

«Μπορούμε να κάνουμε το άλμα, να βγάλουμε πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου!» Αυτό το μήνυμα έστειλε από την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Κρήτης!

«Φίλες και φίλοι από την κάλπη της Κυριακής ο λαός μας μπορεί να βγει πιο δυνατός. Με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, πιο ψηλά παντού! Ειδικά η Κρήτη έστειλε δύο αγωνιστές κομμουνιστές στη Βουλή στις 21 Μάη και θα το ξανακάνει στις 25 Ιούνη!» σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης ξεκινώντας την ομιλία του. 

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο πολύνεκρο έγκλημα στη Μεσόγειο είπε : «Ο συγκλονιστικός αριθμός των 26.924 νεκρών και αγνοούμενων στη Μεσόγειο από το 2014 υπογραμμίζει την ανάγκη να μην γίνει κανονικότητα και συνήθεια άνθρωποι να πνιγονται αβοήθητοι στη θάλασσα. Μην ανεχθούμε να γίνει η Μεσόγειος υγρός τάφος για εκατομύρια ανθρώπους!

(…) Ο ξεριζωμός γεννιέται από τη μήτρα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που καταδυναστεύει όλους τους λαούς, με τον πόλεμο και την άγρια αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων.

Δεν αποδεχόμαστε την «κανονικότητα» των πολέμων και το μακελειό σε δεκάδες γωνιές του πλανήτη για τα συμφέροντα και τα κέρδη των ιμπεριαλιστών.

Αυτή πράγματι είναι η μεγάλη διαφορά μας με όλα τα αστικά κόμματα, που υπηρετούν τη διαχείριση της βαρβαρότητας! Γνήσιος ριζοσπαστισμός είναι η πάλη ενάντια στη ρίζα αυτής της βαρβαρότητας!

Παλεύουμε για να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, για να κλείσουν εδώ και τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου, που έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Το δίλημμα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας πρέπει να απαντηθεί χωρίς μισόλογα και “ναι μεν αλλά”. Είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων χωρίς κανένα αστερίσκο!

“Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο απ’ την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη”.»

Για το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα είπε : «Αποδείχθηκε σε όλους πια, αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι τα τρία κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έχουν κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα, ότι συμφωνούν στα βασικά, καίρια, στρατηγικά ζητήματα. Συμφωνούν στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο υπερμνημόνιο που ονόμασαν “ταμείο ανάκαμψης” με το λογαριασμό να τον πληρώνει ξανά ο λαός, με ματωμένα κυριολεκτικά πλεονάσματα και προαπαιτούμε να για να τρέχει το χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Και εμείς θα μετριόμαστε και θα είμαστε συνέχεια λιγότεροι!»

Για την γνήσια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση του ΚΚΕ ανέφερε :

«Μέσα στις τελευταίες δέκα μέρες αποδείχτηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Καλαμιά Κοζάνης μέχρι τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, κι από εκεί στην υπεράσπιση των λαϊκών σπιτιών από τα κοράκια των funds.

Η άνοδος σε ποσοστά και ψήφους του ΚΚΕ ενίσχυσε και τροφοδότησε νέους αγώνες που ξέσπασαν αμέσως μετά τις εκλογές. Οι βουλευτές και οι υποψήφιοι του ΚΚΕ ήταν εκεί, όπου τους χρειάστηκε ο λαός, στην πρώτη γραμμή, παλικαρίσια, δίπλα στο λαό, στους εργαζόμενους, στην εργατική τάξη. Αυτή είναι και η μόνη, πραγματική αντιπολίτευση που χρειάζεται και έχει ανάγκη ο λαός μας.

Για αυτό και το ΚΚΕ αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή ότι σταθερότητα για το κεφάλαιο, σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό. Δεν επιδιώκουν, δεν θέλουν μόνο σταθερή κυβέρνηση. 

Θέλουν ακόμη περισσότερο και σταθερά συναινετική, υποστηρικτική αντιπολίτευση στην πολιτική που έχουν συμφωνήσει με τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα μεγάλα αφεντικά. Γιατί όση ανάγκη έχει το κεφάλαιο από μια δική του κυβέρνηση που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια δική του αντιπολίτευση για να αυξάνοντα τα κέρδη των λίγων.»

Ενώ στην συνέχεια σημείωσε ότι : «με την πολιτική τους και τη στάση τους και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έδωσαν αρκετό χρόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην κυριολεξία την έσωσαν από τη λαϊκή δυσαρέσκεια πολλές φορές. Έκαναν κάτι ακόμα χειρότερο. Έσπειραν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, βρώμισαν ό,τι έπιασαν, έδωσαν άφθονα επιχειρήματα για να προωθούν οι μηχανισμοί του συστήματος τη λογική “όλοι το ίδιο είναι”. Με την πολιτική τους και τη στάση τους διαρκώς προπαγάνδιζαν στους ανθρώπους που τους στήριξαν ότι δεν υπάρχει «εναλλακτική». Τους έσπρωξαν έτσι, ακόμη και στην ψήφο προς τη ΝΔ. Το ίδιο θα ξανακάνουν 

Ο Τσίπρας, τώρα λέει, μέσα στην απελπισία του, ψηφίστε με να μην είναι μεγάλη η διαφορά, να υπάρχει ένα “αντίπαλο δέος”, για να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να λέει ότι αν δεν ψηφιστεί ο Τσίπρας η ψήφος του λαού προς άλλα κόμματα ενισχύει τον Μητσοτάκη. Μαζί με την μίμηση της φωνής του Αντρέα αντιγράφει καιτα πιο βρώμικα κόλπα του παλιού αυριανίστικου ΠΑΣΟΚ. Τώρα ξέθαψε τα ρυπαρά φύλλα της Αυριανής και τα αναπαράγει. Απο τους αριστερούς και ριζοσπάστες θα πάρει την απάντηση που του πρέπει ακόμα μια φορά, πιο ηχηρη τώρα, με πιοδυνατό ΚΚΕ!

Αν για κάτι πρέπει, όντως να ανησυχεί, είναι ότι πραγματικά διαμορφώνεται στη βουλή ένας συσχετισμός αρνητικός. Με ευρεία συναίνεση ανάμεσα στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που φτάνει το 73%, αλλά και μικρότερα κόμματα που είναι έτοιμα, να παίξουν το ρόλο της χρήσιμης “τσόντας” στο σύστημα, όποτε χρειαστεί.»

Καταλήγοντας είπε ότι «αν για κάτι πρέπει, όμως να είναι σίγουρος ο λαός μας, είναι ότι εδώ υπάρχει ΚΚΕ. Και κανένας συσχετισμός δεν μας τρομάζει! Κανένας συσχετισμός δεν είναι ανίκητος, όσο δυναμώνει το ΚΚΕ. Δίπλα στο λαό θα είναι το ΚΚΕ που παλεύει διαχρονικά για να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός. Η Κρήτη θα στείλει ξανά δύο κομμουνιστές στη Βουλή! Οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης, οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες θα έχουν τους δικούς τους ανθρώπους βουλευτές χωρίς διακρίσεις! Αγωνιστές βουλευτές για όλο το λαό!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί