Θερμό χειροκρότημα στα Χανιά στην συναυλία -αφιέρωμα στην Μ. Κάλλας

Αναχώρησε για την Αθήνα με ευχαριστίες η Κρατική ορχήστρα

Η εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ Κρήτης που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, ενώ τα μέλη της κρατικής ορχήστρας Αθηνών αναχώρησαν ευχαριστώντας για την συνεργασία και φιλοξενία τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και προέδρου του φεστιβάλ Κρήτης Ευάγγελο Ζάχαρη.

Τελευταίος σταθμός των τριών συναυλιών που αποτέλεσαν την εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ, ήταν τα Χανιά όπου και εκεί  η συναυλία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, όπως οι προηγούμενες συναυλίες  στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου  και στο Ενετικό φρούριο Φορτέτζα στο Ρέθυμνο.

Η εναρκτήρια εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της Παγκόσμιας «Μαρία Κάλλας» και στην μνήμη των συνανθρώπων μας μεταναστών από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Στην αποχαιρετιστήρια συναυλία στα Χανιά πλήθος κόσμου  κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου που εντυπωσιάστηκε από τα αποσπάσματα όπερας που παρουσιάστηκαν  από την κρατική ορχήστρα Αθηνών σε σύμπραξη με την ορχήστρα νέων, Δήμου Ηρακλείου,  με  τους εξαιρετικούς Σολίστ Βασιλική Καραγιάννη και  Δημήτρη Πακσόγλου.

Στην σημαντικότητα της συναυλίας,  αλλά και στο φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο  Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Χανίων Νίκος Καλογερής. Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε η Πρ/η της εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου, όπως και εκ μέρους  της Κρατικής ορχήστρας χαιρετισμό επίσης  απηύθυνε ο πρόεδρος των μουσικών Νίκος Χαλιάσας. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους Κρητικούς για την αγάπη τους, τους  κ.κ.  Αρναουτάκη – Ζάχαρη για την πρόσκληση και φιλοξενία,  την ορχήστρα νέων Κρήτης, το μαέστρο Μίλτο Λογιάδη καθώς και τους εξαιρετικούς σολίστ   Βασιλική Καραγιάννη και Δημήτρη Πακσόγλου για την συνεργασία.  Είναι τιμή για εμάς να ερχόμαστε στο νησί σας και να συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Κρήτης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλιάσας τον οποίο συνεχάρη ο κ. Ζάχαρης και ευχαρίστησε δημόσια όπως και όλους τους μουσικούς της κρατικής ορχήστρας, το μαέστρο, τους μουσικούς της ορχήστρα νέων και τους σολίστ. Το Φεστιβάλ Κρήτης διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και η παρουσίαση των εκδηλώσεων γίνεται από την συνεργάτιδα του προέδρου, την Ιωάννα Γιάνναρη που είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ. Παρόντες στην συναυλία παράλληλα με τον κ. Ζάχαρη, κ. Καλογερή, την κα. Παπαδοπούλου, ήταν:  Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η Περιφερειακή σύμβουλος – Προέδρος  ΔΗΠΕΘΕΚ, Σοφία Μαλανδράκη, ο Περιφερειακός σύμβουλος Λευτέρης Κοπάσης, οι Αντιδήμαρχοι  Γιάννης Γιαννακάκης, Τάσος Αλόγλου, ο Πρόεδρος Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Ιωακείμ Γρυσπολάκης, ο π. Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, η π. Γεν. Γραμμ. ΥΠΠΟ Μαρία Βλαζάκη, ο Ακαδημαϊκός και πρώην Πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Michael Llewellyn Smith και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί