Πλεύση Ελευθερίας: Κεραυνοί των κομμένων- «Η Κωνσταντοπούλου μας χρησιμοποίησε για να βολευτούν οι δικοί της»

«Άνθρωποι πετιώνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες και αφού έχουν χρησιμοποιηθεί ως κασκαντέρ» τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου των «κομμένων» υποψηφίων

Η Πλεύση Ελευθερίας οδεύει προς τις κάλπες αποδεκατισμένη και εν μέσω κλίματος πικρίας και αποδοκιμασιών στο πρόσωπο της επικεφαλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αυτό ήταν το διάχυτο πνεύμα στη σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Ομάδας Παραγκωνισθέντων της Πλεύσης Ελευθερίας.

Οι «κομμένοι» από την Ζωή Κωνσταντοπούλου υποψήφιοι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας εξέφρασαν την πικρία και κατηγορήσαν την πρόεδρο του κόμματος για μεθοδεύσεις κατά την κατάρτιση της νέας λίστας των υποψήφιων βουλευτών.

Συνέντευξη τύπου υποψηφίων της Πλεύρης Ελευθερίας
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

 Η Ομάδα Παραγκωνισθέντων κατήγγειλαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου για αλαζονεία οπορτουνισμού και νεποτισμό, εξηγώντας πως βρέθηκαν να είναι αποκλεισμένοι μετά τις ιδιοτελείς ανακατατάξεις και εκκαθαρίσεις χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι πρώην υποψήφιοι τόνισαν πως είναι ξεκάθαρο πως από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την ετυμηγορία του λαού και με τις πράξεις της ακυρώνει τη δημοκρατική διαδικασία.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι χρησιμοποιηθήκαν ως λαγοί για να φέρουν ψήφους και να βολευτούν οι εκλεκτοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου και απαίτησαν δημόσια συγνώμη για τους υπαινιγμούς που άφησε προς αυτούς και τους ψηφοφόρους που προσέλκυσαν.

«Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως τα άτομα που παρακάμφθηκαν από τις λίστες είχαν “ημερομηνία λήξης”, κάτι το οποίο ασφαλώς δεν γνώριζε κανείς, διότι εάν το γνώριζε δεν ήταν δυνατόν να είναι σύμφωνος», δήλωσαν και κατηγόρησαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου για «οικογενειοκρατία», την οποία στο παρελθόν είχε καταγγείλλει.

«Κάτι πολύ χυδαίο γίνεται στην Πλεύση Ελευθερίας»

«Συγκέντρωσα 4.032 ψήφους και βγήκα πρώτη στο ψηφοδέλτιο. Αντιλήφθηκα πως κάτι πολύ χυδαίο γίνεται στην Πλεύση Ελευθερίας όταν σε τηλεφώνημα της η Ζωή με ρώτησε που θέλω να μπω. Της είπα με έκπληξη: «Εκεί που έχω εκλεγεί». Παρακολουθούσα τις συνεντεύξεις της. Η πολιτική της ταυτότητα ένιωθα να μετακινείται συνεχώς. Τελικά με έβαλε σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο και με αντικατέστησε από άτομο της επιλογής της που δεν είχε εκλεγεί», είπε η Χρύσα Διαμαντοπούλου που εξελέγη πρώτη στον Βόρειο Τομέα Αθηνών όπως αναφέρει το news247.gr.

«Κάποια στιγμή σταμάτησε να μου απαντάει στα τηλέφωνα. Ίσως αυτό ήταν μια αναλαμπή αιδούς από μέρος της. Άνθρωποι πετιόνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες και αφού έχουν χρησιμοποιηθεί ως κασκαντέρ. Γίναμε λαγοί εν άγνοια μας. Παραγκώνισε γυναίκες που βγήκαν πρώτες ενώ η ίδια διαμαρτυρόταν πως δεν την καλούν στο ντιμπέιτ επειδή είναι γυναίκα. Ο ορισμός της υποκρισίας».

Κατέληξε πως «Οι αυλικοί της μας κατηγορούσαν ότι λέμε ψέματα. Αυτό εννοούσε η Ζωή «ούτε δεξιά ούτε αριστερά»; Όπου μας πηγαίνει ο άνεμος; Μίλησε για ανθρωποφαγία αυτή που μας κατήργησε εν μια νυκτί λες και θα επρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι μόνο που μας χρησιμοποίησε. Αποφάσισε να προσβάλλει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας κόβοντας και ραβοντας κατα το δοκούν. Όταν η αλαζονεία βρίσκεται σε πανικό ξερνάει βρωμια. Νιώθω βαριά ευθύνη και ντρέπομαι απέναντι στους 4.032 συμπολίτες μου. Εξαπατήθηκα. Ζητω συγγνώμη και ζητω να μην με ψηφίσουν παροτι θα δουν το όνομα μου στις λίστες της ντροπής».
“Ανέβαλα τη θεραπεία για να βοηθήσω – Τελικά με ήθελε για να μαζέψει τις ψήφους των αναπήρων”

Η Όλγα Δάλλα, σημείωσε πως όταν της έγινε η πρώτη πρόταση να συμμετάσχει στο κόμμα, απάντησε πως δεν μπορεί καθώς έπρεπε να κάνει κάποιες θεραπείες για την υγεία της.

«Τελικά κατόπιν επιμονής αποφάσισα να συμμετάσχω στον αγώνα. Μου είπαν πως είναι σημαντικό να υπάρχει η φωνή των αναπήρων στη Βουλή. Ανέβαλα τη θεραπεία και εβαλα υποψηφιότητα στο κόμμα. Συγκέντρωσα 6.000 σταυρούς και βγήκα δεύτερη σε όλη την Επικράτεια».

«Ουδέποτε ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές ανέφερε ότι θα αλλάξει τη σειρά κατάταξης που εκλεγήκαμε. Ποτε δεν υπογράψαμε κάτι τέτοιο. Την καλώ να δώσει το βιντεοληπτικο υλικό. Ποτέ δεν συμφώνησα να με κατεβάσει στο ψηφοδέλτιο πιο χαμηλά. Ποτέ δεν μου είπε ότι θα είμαι απλώς βοηθητικό προσωπικό για να μαζέψει τις ψήφους των αναπήρων και μετά θα με πετάξει».

Υπογράμμισε πως «οι πολίτες έκριναν ότι τα στελέχη του κύκλου της Ζωής Κωνσταντοπουλου, δεν κάνουν για τη Βουλή. Εμάς ψήφισε ο κόσμος, όχι τον κύκλο της. Στο χωριό μου ξέρουν ότι όταν βάζεις υποψηφιότητα το κανεις για να εκλεγείς. Δεν βάζεις για να βοηθήσεις άλλους να εκλεγούν. Μας προσέβαλε στις συνεντεύξεις. Είπε πως κάποιους δεν μας ηξερε ούτε η μάνα μας ή ότι θα εξαγοραστούμε. Ισχυρίζεται τα ίδια και για εμένα που με ξέρει τόσα χρόνια; Ποδοπάτησε το όνειρο μας».

Κατέληξε, τέλος, λεγοντας: «Πριν φύγω από το γραφειο της μου πρότεινε θέση στο κόμμα για να ασχοληθω με τα θέματα των αναπήρων. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα στους φίλους μου. Δεν σας πρόδωσα. Δεν πάτησα τις αξίες μας. Δεν δέχτηκα τη θέση για να βολέψω τον εαυτό μου. Θα συνεχίσουμε μαζί».

«Μας συμπεριφέρθηκε σαν να είμαστε λαγοί για να πάρει ψήφους»

Η Μαργαρίτα Καζάκου, συμπλήρωσε πως συντάχθηκε όπως οι υπόλοιποι στην Πλεύση Ελευθερίας, πιστεύοντας στις αρχές της ελευθερίας της δικαιοσύνης της ισότητας και της αξιοπρέπειας.

«Το όραμα μας να συμβάλλουμε πληγώθηκε με απρόσμενο τρόπο. Έκανε αλλαγή των προσώπων βάση ενός καλοστημένου σχεδίου. Ο μόνος λόγος που κληθήκαμε να συμμετάσχουμε ήταν λόγω της ενεργής μας συμμετοχής στις τοπικές κοινωνίες για να της μαζέψουμε τις ψήφους. Μας συμπεριφέρθηκε σαν να είμαστε λαγοί εν άγνοια μας για να πάρει ψήφους. Ποτε δεν ενημερωθήκαμε για αλλαγές στις σειρές κατάταξης».

«Δεν είναι σοβαρά αυτά που λέει η αρχηγός του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας. Είναι δυνατόν να μας προσβάλλει έτσι; Που είναι το ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς; Ας μας έλεγαν ότι είναι σαν προνομιούχοι μέτοχοι μιας εταιρείας και εμείς είμαστε αυτοί που απλώς τους μαζεύουν ψήφους» τόνισε τέλος ο Γκούσκος Τζανής.

Η Ομάδα παραγκωνισθέντων υποψηφίων βουλευτών, τόνισε πως δεν στηρίζει το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας, απαιτώντας από τη Ζωή Κωνσταντοπουλου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ενώ υπογράμμισε πως δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα και δεν σκοπεύουν να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους που τους ψήφισαν, να στηρίξουν κάποιο συγκεκριμένο άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με όσα είπαν, η ομάδα τους αριθμεί 11 μέλη, ανάμεσα τους, η Καζάκου Μαργαρίτα, η Δάλλα Όλγα, η Πολυχρονοπούλου Αλεξάνδρα, ο Λάμπρος Χρήστος, η Διαμαντοπούλου Χρύσα, ο Γκούσκος Τζανής (Τζανέτος), η Μπουραζάνη Νίκη, ο Κολοκοτρώνης Δημήτρης και τρεις ακόμη.

Συνέντευξη τύπου υποψηφίων της Πλεύρης Ελευθερίας
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί