Στα Κεράσια ο Αλέξης Καλοκαιρινός

  Τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους αλλά και τις προοπτικές, ενός από τους πιο αναπτυσσόμενους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου, τα Κεράσια, συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός  με τους κατοίκους της περιοχής.

     Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον οικισμό, ο Αλέξης Καλοκαιρινός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννη Κογκάκη, τον κ. Κωστή Ζωγραφάκη και πολλούς κατοίκους του χωριού για όλα τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης με κυρίαρχο αυτό της άρδευσης.

Όπως αναφέρθηκε ενώ υπάρχει πολύ νερό, εντούτοις οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα  και ζητούν την εφαρμογή της μελέτης για ένα καινούργιο αρδευτικό δίκτυο.

Πέρα από τα καθημερινά και κοινά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους οικισμούς της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα έγκαιρης αποκατάστασης ζημιών, οι κάτοικοι αναζητούν λύσεις για στοχευμένα περιβαλλοντικά έργα, τα οποία θα αναδείξουν το χωριό τους σε τόπο προορισμού.

Άλλωστε το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από τον Κερασανό Κάμπο, με θέα τα Λασιθιώτικα βουνά, χτισμένο στις πλαγιές του λόφου Χαλέπα, σε μια περιοχή με απίστευτο φυσικό κάλλος. 

«Η φυσική ομορφιά του τόπου και η εγγύτητα με την πόλη, αποτελούν κίνητρα για την τουριστική επίσκεψη αλλά και την μόνιμη εγκατάσταση.

Όμως χρειάζεται να σκύψουμε πάνω από τα χωριά, να κάνουμε πιο λειτουργική τη διοίκηση του Δήμου, να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για την αναζωογόνηση της υπαίθρου μας» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί