Σα να μην κυβερνούσε ο ίδιος: Υπόσχεται μισθωμένα… ελικόπτερα όταν δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και διασώστες!

«Δουλεύουμε σχέδιο για αεροδιακομιδή με ευέλικτα ελικόπτερα, που θα μισθώνονται από το εξωτερικό» είπε ως εάν να μην κυβέρνησε τέσσερα χρόνια και τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του Συντάγματος

Σα να μην κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία την τετραετία που μας πέρασε απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σε ερώτηση σχετικά με τα δύο τραγικά περιστατικά που έφεραν με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΚΑΒ.

Δείτε επίσης:

Απίστευτα σκληρές ερωτήσεις Αυτιά στον Μητσοτάκη: Πότε βλέπει τη Μαρέβα, τι ώρα ξυπνάει και άλλα χαριτωμένα (βίντεο)

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Καλημέρα” και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε: «Ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από τα τελευταία περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα. Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί, αλλά ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση».

Οι κούφιες υποσχέσεις και δεν πείθουν και είναι υποκριτικές όταν το ΕΣΥ έχει κατραρρεύσει και τριτοκοσμικές εικόνες αντικρίζουμε σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, που είναι «ξεδοντιασμένα» από γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και εξοπλισμό..

Οι θάνατοι των δύο γυναικών είναι αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης, της αδιαφορίας για το ΕΣΥ που προώθησε συστηματικά η προηγούμενη κυβέρνηση και τα εντείνει εάν η ΝΔ επανεκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές. Διότι δική της επιλογή είναι ότι ενώ υπάρχουν ασθενοφόρα δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσουν τη στιγμή που τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν 560 αποχωρήσεις διασωστών και δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί