Μέσω… Ανδρέα το “μήνυμα Τσίπρα” σε Ανδρουλάκη: “Έναν αντίπαλο είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τη Δεξιά. Δεν είχε διμέτωπο”

«Έναν αντίπαλο είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τη Δεξιά. Δεν είχε διμέτωπο», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Από την Κοζάνη έριξε γέφυρες –για ακόμα μια φορά– ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, καλώντας τους ουσιαστικά σε μετεκλογική συνεργασία, μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν πάνω στο «Συμβόλαιο Αλλαγής» που ανακοίνωσε πρόσφατα ο ίδιος, τονίζοντας ότι ο μόνος του αντίπαλος είναι «η χειρότερη δεξιά από τη μεταπολίτευση και μετά». 

«Απευθυνόμαστε πρώτα στους πολίτες αλλά και στις προοδευτικές δυνάμεις και τους λέμε πείτε μας με ποιο από αυτά τα 11 άρθρα διαφωνείτε, τι ακριβώς θα θέλατε να προσθέσετε”, είπε ο κ. Τσίπρας και έστειλε μήνυμα στον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας: «Απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια και θέλουμε σοβαρές απαντήσεις. Και δεν μπορεί η απάντηση να είναι ένας ανιστόρητος διμέτωπος. Ο κ. Κουτσούμπας μας είπε προχθές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη που πέρασε στην ιστορία. Θυμήθηκα το “τι Πλαστήρας τι Παπάγος”, που λέγανε κάποτε. Δεν έχουν μάθει τίποτα από την πρόσφατη ιστορία μας που οδήγησαν χτες οι λάθος γραμμές της Αριστεράς εκείνη την εποχή;».

Όπως πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας, «είδαμε και τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος θέλει για τον εαυτό του να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της πνευματικής κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου. Όμως, εγώ ένα έχω μάθει από αυτή την κληρονομιά και την παρακαταθήκη ότι έναν αντίπαλο είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τη Δεξιά. Δεν είχε διμέτωπο. Δεν είχε μέτωπο με την Αριστερά. Δεν είχε μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «εγώ σήμερα απλώνω το χέρι στις προοδευτικές δυνάμεις, γιατί μέτωπο έχω με τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο τα 49 χρόνια της μεταπολίτευσης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί