Μόνος του με όλους απέναντι και θα τα καταφέρει γιατί μαζί του είναι το Δίκαιο

Μας λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δε θέλει συνεργασίες, θέλει αυτοδυναμία για να εφαρμόσει ό,τι θέλει κι έχει στο μυαλό του (και στα συμφέροντα που εκπροσωπεί). Άρα, λέει, μόνος μου, απέναντι σε όλους.

Δεν είναι όμως ακριβώς μόνος.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας φωνάζει ότι η χειρότερη κυβέρνηση (όχι της μεταπολίτευσης, γενικά) ήταν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Απλά χείρα βοηθείας στον Μητσοτάκη, θέλει δε θέλει έτσι είναι. Δε χρειάζεται ούτε ερμηνεία ούτε ανάλυση ούτε κάτι άλλο η αναφορά του.

Στην πιο “προοδευτική” εκδοχή, φωνάζει “όλοι το ίδιο είναι”. Όχι, δεν αβαντάρει τον Μητσοτάκη όταν λέει ότι και οι άλλοι το ίδιο είναι με σένα που κλέβεις τον λαό, που παρακολουθείς πολιτικούς αντιπάλους, που καταργείς τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος πρόνοιας, τη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία… Άλλοθι βαρβάτο τού δίνει. Κι ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Κι επαναφέρει το γνωστό “πέντε κόμματα δυο πολιτικές”, ή “μόνος μου και όλοι σας’!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης καταγγέλλει τον “δικομματισμό” που “τρώει” την Ελλάδα και ζητάει εντολή να πετάξει έξω και Μητσοτάκη και Τσίπρα! Πότε πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να γίνει μέρος του συστήματος που τρώγει την Ελλάδα; Πότε ο Τσίπρας έγινε “το ίδιο με τον Μητσοτάκη”, δεν το κατάλαβε ούτε το πιστεύει (αλλά το διακηρύττει) ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλει τις “μνημονιακές δυνάμεις”, και χωριστά και ιδιαίτερα και φωναχτά και αλαζονικά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και ισχυρίζεται ότι είναι η “μόνη καθαρή δύναμη”. “Μόνος μου και όλοι σας” κι εδώ.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών.

Αλλά από όλα αυτά κάτι προκύπτει: δεν έχει σημασία για τις δυνάμεις αυτές ποιος κυβερνά. Αρκεί να ξεκαθαρίζουν ότι η απερχόμενη, η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης όπως την αποκαλούν και παραδοσιακοί αλλά έντιμοι συντηρητικοί πολίτες, παίρνει διαρκώς άλλοθι. Κι είναι η πρώτη και ίσως μοναδική φορά που όλοι μαζί, κυβέρνηση και κόμματα ελάσσονος αντιπολίτευσης, στόχο έχουν την αξιωματική αντιπολίτευση!

Εδώ θα πάνε σε τηλεμαχία και από τους 4-5 δημοσιογράφους οι μισοί είναι στενά συγγενικά πρόσωπα του Μητσοτάκη ή άλλων στελεχών και υποψηφίων της ΝΔ και δε θίγεται κανείς από όλους αυτούς! Ούτε τα κόμματα, ούτε οι δημοσιογράφοι.

Τι έχουμε λοιπόν; Τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα που σηκώνει όλο το βάρος να παλεύει μόνος απέναντι στα συστημικά κόμματα. Γιατί, όποια ταμπέλα κι αν έχουν, πλατύσκαλο για το σύστημα και τον Μητσοτάκη έγιναν. Και το ξέρουν καλά.

Αυτός είναι πραγματικά “μόνος μου κι όλοι σας”.

Για να να ξαναδώσει στον Έλληνα την αξιοπρέπεια και στη χώρα την ανάσα.

ΟΙ επαναστάσεις αργούν ακόμα.

Γι αυτό και θα τα καταφέρει.

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί