Στο ΕΚΗ ο Βασίλης Σμπώκος

  Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου Βασίλης Σμπώκος, επισκέφτηκε σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Στέλιο Βοριά και τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του Ε.Κ.Η. Νίκο Κοκολάκη!!!

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εργασιακά θέματα και ο κ.Σμπώκος παρουσίασε τις προτάσεις του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ό κ.Σμπώκος, ανέφερε χαρακτηριστικά με το πέρας της συνάντησης:
“Επισκέφθηκα σήμερα στο πλαίσιο της προεκλογικής μου περιοδείας το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και συναντήθηκα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ κ.Βοριά Στέλιο και τον πρόεδρο των ξενοδοχουπαλλήλων Ηρακλείου κ.Κοκολάκη Νίκο.
Αγαπημένοι φίλοι, με κοινή πορεία στους κοινωνικόπολιτικούς αγώνες, ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των παραγωγικών μας φορέων.

Συζητήσαμε για τα εργασιακά θέματα και ανέπτυξα στη συζήτηση τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπως αυτές αναφέρονται στο 4ο άρθρο «του συμβολαίου για την Αλλαγή» που παρουσίασε ο πρόεδρος μας Αλέξης Τσίπρας.

Άμεσα, με τη σύσταση της νέας Προοδευτικής Δημοκρατικής Κυβέρνησης
με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.,

•Καταργούμε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις της Ν.Δ. (Νόμος Χατζηδάκη, νόμος για ΣΣΕ).
• Επαναφέρουμε τη διαπραγμάτευση για τον μισθό στους Συλλογικούς Εταίρους από το 2024, με βάση διαπραγμάτευσης την Ετήσια Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή.
• Αποκαθιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
• Ανασυστήνουμε το ΣΕΠΕ και το ενισχύουμε για ουσιαστικούς ελέγχους τήρησης της νομιμότητας.

Παράλληλα τους συγχάρηκα για τον αγώνα τους στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με τους ξενοδόχους που είχε ως αποτελεσμα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Τέλος, τους ευχαρίστησα για το δώρο που μου έκαναν,  το βιβλίο του Δημήτρη Χ.Σάββα, “Η ιστορία του Εργατικού Κινήματος στο Ηράκλειο και η ίδρυση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου”!!!
Δυνατά και αγωνιστικά προχωράμε!!! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί