Ετοιμάζεται για την απεργία της Πρωτομαγιάς το συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Ηρακλείου:

Συνεδρίασε  την Τρίτη 18 Απριλίου η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων, μετά από ένα διάστημα πολύμορφων κινητοποιήσεων και απεργιακών μαχών, με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση δύο τρένων και το θάνατο 57 ατόμων.

Η πραγματική αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη δεν είναι ούτε το «ανθρώπινο λάθος», ούτε η «κακιά η ώρα», είναι η πολιτική που υπηρετεί το κέρδος. Είναι τα συμφέροντα των λίγων που σμπαραλιάζουν τη ζωή των πολλών. Γι΄ αυτό το λόγο στους χώρους δουλειάς μετράμε νεκρούς και σακατεμένους καθημερινά. Ένας νεκρός κάθε τρείς μέρες, στον κλάδο μας είχαμε 6 τις τελευταίες μέρες. Οι σακατεμένοι είναι περισσότεροι και τις πιο πολλές φορές δεν καταγράφονται. Για τους ίδιους λόγους και αιτίες πνιγόμαστε με το πρώτο ψιλόβροχο, καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι, αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας μεγάλους κινδύνους μέσα σε κτηριακές υποδομές, σχολικές μονάδες, κατοικίες και χώρους δουλειάς που δεν έχουν ελεγχθεί για τη σεισμική τους επάρκεια και έχουν κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες.

Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις με τα θετικά στοιχεία, της αντοχής, της οργανωμένης οργής ενάντια στους υπεύθυνους και τις αιτίες των εγκλημάτων, ανοίγουν νέες δυνατότητες και κλιμάκωσης στο περιεχόμενο της πάλης με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. 

Με οδηγό το σύνθημα: « Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν είναι «κόστος – όφελος». Μπροστά οι δικές μας ανάγκες» η διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή  στην απεργία της Πρωτομαγιάς και τη συγκέντρωση 10 πμ Πλατεία Ελευθερίας και περιοδείες στους χώρους δουλειάς για την καλύτερη ενημέρωση του κλάδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί