Αρχαιοκαπηλία – Ηράκλειο: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στους συλληφθέντες – Την Παρασκευή οι απολογίες

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτήν άσκησε στους «7» που εμπλέκονται στην μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε χθες από την ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο.

Δείτε:

Ηράκλειο: Έπιασαν επ’ αυτοφώρω αρχαιοκάπηλους – Συνελήφθησαν συνταξιούχος φύλακας αρχαιοτήτων, λιμενικός και άλλοι 4

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας (Φωτο)

Ηράκλειο- αρχαιοκαπηλεία: «Πιθανόν από υστερομινωικό νεκροταφείο τα αρχαία»

Ο εισαγγελέας, στον οποίο οδηγήθηκαν οι 7 συλληφθέντες (αναζητούνται άλλοι δυο) άσκησε διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των τριών βασικών κατηγορουμένων δηλαδή  στον 56χρονο πρώην λιμενικό, στον 72χρονο συνταξιούχο φύλακα αρχαιοτήτων και τον 46χρονο ξυλουργό.

Στους υπόλοιπους, με εξαίρεση τον 69χρονο Ιταλό επίδοξο αγοραστή, απήγγειλε κατηγορίες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι διώκονται για αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία ο υπαίτιος γνωρίζει ότι προέρχονται από αξιόποινη πράξη, τετελεσμένη από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Ο 69χρονος Ιταλός διώκεται για απόπειρα αποδοχής των μνημείων και τρεις από τους συλληφθέντες για άμεση συνέργεια στην αποδοχή και διάθεση μνημείων.

Την ίδια ώρα δύο από τους συλληφθέντες διώκονται για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, δύο εκ των συλληφθέντων διώκονται για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Στην συνέχεια οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή όπου ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία και έτσι θα απολογηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί