Αποφυλακίστηκε η Καϊλή

Eπιστρέφει με βραχιολάκι σπίτι της

Την πόρτα των φυλακών του Χάρεν πέρασε η Εύα Καϊλή, καθώς οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι.

Η κα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών του Βελγίου και αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.
Βάσει νόμου, η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Δείτε την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή:

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 στο σπίτι της στις Βρυξέλλες επ’ αυτοφώρω και η βουλευτική της ασυλία ήρθη αμέσως. Κατηγορήθηκε τότε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Χάρεν, που βρίσκονται στα περίχωρα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της προφυλάκισής της.

Σημειώνεται ότι ήταν ένα από τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες από τις βελγικές αρχές, μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι (φερόμενο ως εγκέφαλο), τον διευθυντή της ΜΚΟ Νικολό Φίγκα – Ταλαμάνκα και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα και ήταν η τελευταία που παράμενε στη φυλακή καθώς όλοι οι προαναφερθέντες έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

Οι όροι της αποφυλάκισής της

Η Εύα Καϊλή θα χρειαστεί να τηρήσει μια σειρά από όρους

Μόλις επιστρέψει σπίτι της, υποχρεούται να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί στο οποίο θα πρέπει να είναι διαθέσιμη αν την αναζητήσουν οι αρχές, ανά πάσα ώρα. Επιπλέον, η μόνη μετακίνηση που της επιτρέπεται είναι για επείγοντα ιατρικά θέματα και για λόγους ανωτέρας βίας και μόνο μετά από άδεια του Εισαγγελέα.

Τέλος, ισχύει και απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό, καθώς το διαβατήριό της κρατείται από τις αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις στο σπίτι της, το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Παρόλα αυτά, η απόφαση να μη μείνει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, είναι προσωπική της επιλογή και όχι νομική της υποχρέωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί