Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λασιθίου ΣΥΝ.Ε.Κ: Για την νομή της εξουσίας…… και οι κρίνοντες κρίνονται

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Λασιθίου – ΣΥΝ.Ε.Κ.  σχετικά με τις πρόσφατες κρίσεις για την επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Για την νομή της εξουσίας…… και οι κρίνοντες κρίνονται

Θέλουμε σαν παράταξη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε για την απαντητική επιστολή της στα Μ.Μ.Ε, με την οποία αποκαλύπτεται ο πανικός και η αδυναμία της να δώσει πειστικές απαντήσεις για όσα τραγελαφικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης των υποψήφιων Διευθυντών.. 

 Τελικά από την απάντησή τους ο κάθε νοήμων βγάζει το εξής συμπέρασμα: “Ναι, έχετε δίκιο, έτσι έγιναν τα πράγματα, αλλά και εσείς τα ίδια κάνατε στις κρίσεις του 2017.” 

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα βήμα-βήμα.

Υποστηρίζουν, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, ότι στις προηγούμενες κρίσεις το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μεροληπτικές κρίσεις – βαθμολογίες με κομματικά κριτήρια από το τότε διευρυμένο συμβούλιο επιλογής. Οι υποψήφιοι της Δ.Α.Κ.Ε αδικήθηκαν, βαθμολογήθηκαν χαμηλά ενώ ήταν άξιοι και ικανοί.

 Στην τότε Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχαν και οι αιρετοί – εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και η σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης. Πράγμα που δεν συνέβη τώρα, αφού τα συμβούλια επιλογής ήταν πλήρως ελεγχόμενα από τη διεύθυνση και χωρίς αντιπροσώπους του κλάδου.

Τι έκανε, λοιπόν, ο εκπρόσωπος σας το μακρινό 2017, όταν διαπίστωσε τέτοιες μεροληψίες; Προχώρησε σε καταγγελία; Μετά από 5 χρόνια το θυμηθήκατε; Πόσοι από τους υποψήφιους διευθυντές που υποστήριζε τότε η Δ.Α.Κ.Ε δεν έγιναν διευθυντές, επειδή αδικήθηκαν; 

Επειδή όμως, υπάρχουν τα στοιχεία του πίνακα του 2017 και τα γνωρίζετε, όλοι οι  “δικοί” σας υποψήφιοι έγιναν διευθυντές γιατί είχαν τα απαραίτητα μόρια και γιατί η βαθμολογία τους, με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια, στην συνέντευξη ήταν από 5, 6,7 και πάνω με άριστα το 8

Άρα δεν αδικήθηκαν.

‘Οσον αφορά τη συνέντευξη. H δική μας ξεκάθαρη θέση ήταν και είναι ενάντια στην αμαρτωλή συνέντευξη, η οποία πρέπει να αντικατασταθεί με την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών από το σύλλογο διδασκόντων.

Και ερχόμαστε τώρα στις πρόσφατες κρίσεις, για τις οποίες δεν απαντήσατε στo εξής κρίσιμο ερώτημα

Αμφισβητείτε ότι όλοι οι υποψήφιοι/-ες της ΔΑΚΕ στον νομό βαθμολογήθηκαν με άριστα ή σχεδόν με άριστα και με χειρουργική ακρίβεια για να περάσουν μπροστά από άλλους υποψήφιους;

Ο νομός μας δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού οι καταγγελείες από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Πανελλαδικά είναι πολλές.

Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει όλες τις καταγγελίες που έγιναν σε αυτή τη διαβλητή και αδιαφανή διαδικασία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί