Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Hρακλείου

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου εν ώρα εργασίας, σημειώθηκε αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης, στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης ΚΔΑΥ Ηρακλείου (Creta Recycling ΜΟΝ ΙΚΕ).

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κρήτης, ο εργαζόμενος κόπηκε σε αρτηρία από γυαλί. «Το γεγονός αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο και προαναγγελθέν εργοδοτικό έγκλημα που θα μπορούσε να είχε κοστίσει μέχρι και τη ζωή του συναδέλφου μας» και καλεί «τους εργαζόμενους από όλους τους χώρους, όπως και στην ανακύκλωση, να δυναμώσουν τη φωνή τους και να παραβρεθούν τη Δευτέρα 10 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να διεκδικήσουμε μέτρα ασφαλείας εδώ και τώρα».

Όπως σημειώνει, «το σωματείο μας από τις 17/01/23 έχει καταθέσει προς τη Δημοτική Αρχή γνωστοποίηση των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας στο ΚΔΑΥΗ και ζητούσε να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για τη συνολική λειτουργία του ΚΔΑΥΗ, ωστόσο μας έχουν ακόμα στο περίμενε…(επισυνάπτεται το σχετικό αίτημα).

Τόσο ο Δήμος Ηρακλείου όπως και ο εργολάβος αγνοούν επιδεικτικά τις καταγγελίες, τόσο του σωματείου όσο και των ίδιων των εργαζόμενων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 4 καταγγελίες για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο εργοστάσιο.

Τα Τέμπη είναι ανάμεσά μας! Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά περίτρανα, ότι η πολιτική του ίδιου του κράτους και των οργάνων του, όπως οι Δήμοι, αλλά και των μεγάλων επιχειρήσεων, μετράνε τα μέτρα προστασίας της ζωής μας σαν κόστος για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία τους! Η ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου και της ΕΕΑΑ, που έχουν αφήσει τον χώρο του ΚΔΑΥ Ηρακλείου με πεπαλαιωμένο και χωρίς συχνή συντήρηση εξοπλισμό.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους, να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και απαιτούμε:

  • Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου!
  • Την άμεση στελέχωση των ελεγκτικών φορέων, της Επιθεώρησης εργασίας.
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων για τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και να αγωνιστούν για μέτρα υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς τους».

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε άλλο ένα εργατικό ατύχημα, στο Ηράκλειο, με θύμα έναν 57χρονο άνδρα.

Δείτε: Ηράκλειο: 57χρονος ακρωτηριάστηκε ενώ εργαζόταν – Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί