Ανακρίνεται από τη βελγική και γερμανική αστυνομία ο σύμβουλος καμπάνιας του Βέμπερ

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/DrMarioVoigt/photos

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η βελγική και η γερμανική αστυνομία ανακρίνουν τον Μάριο Βόιτ, υπεύθυνο της ψηφιακής καμπάνιας του Μάνφρεντ Βέμπερ για το ΕΛΚ στις ευρωεκλογές του 2019. Είχε προηγηθεί η έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, το ΕΛΚ παρουσιάζει «εντέχνως» τον Βόιτ ως εξωτερικό συνεργάτη σε διαρροές μετά την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος, το μεσημέρι της Τρίτης.

Δείτε επίσης:

Euractiv: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες – Είναι το κόμμα της ΝΔ στην ευρωβουλή

Νωρίτερα, το ΕΛΚ μέσω ανακοίνωσής του επιβεβαίωσε την έφοδο βελγικών και γερμανικών αστυνομικών στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό συνδέεται με εν εξελίξει έρευνες στη Θουριγγία. «Το κόμμα συνεργάζεται με τις αρχές έχοντας ως στόχο την πλήρη διαφάνεια, προωθώντας τα έγγραφα και τις πληροφορίες που ζητούνται», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το Euractiv.

Σύμφωνα με τo Εuractiv, η αστυνομία κατάσχεσε από τα γραφεία του ΕΛΚ υπολογιστές που σχετίζονται με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για φερόμενη διαφθορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του 2019.

Ο Μάριο Βόιτ ήταν ο υπεύθυνος της ψηφιακής εκστρατείας του ηγέτη του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του 2019.

Σύμφωνα με τη Thüringer Allgemeine μαζί με τις βελγικές αρχές, έκαναν έφοδο και δυνάμεις της Αστυνομίας Διαφθοράς (LKA) του κρατιδίου της Θουριγγίας. Ο Μάριο Βόιτ ελέγχεται από τις αρχές για δωροδοκία σε εμπορικές συναλλαγές. Σύμφωνα με το MDR Thüringen, από τον περασμένο Οκτώβριο “τρέχει” έρευνα σε βάρος του Φόιγκτ από τις γερμανικές αρχές, στις επιχειρήσεις και την οικία του.

Επίσης, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Ερφούρτης επιβεβαίωσε ότι λαμβάνει χώρα η εν λόγω έρευνα. Το ένταλμα έρευνας από το περιφερειακό δικαστήριο της Ερφούρτης, που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2022, θα εφαρμοστεί ως μέρος της ευρωπαϊκής νομικής συνδρομής.

Κατά τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας, οι αρχές αναζητούν πληροφορίες και έγγραφα  στο ΕΛΚ σχετικά με το έργο του Βόιτ ως επικεφαλής της ψηφιακής εκλογικής εκστρατείας στην ευρω-εκλογική εκστρατεία του 2019. Το κύριο ζητούμενο είναι να βρεθούν στοιχεία για μια σύμβαση με μια εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου στην Ιένα. Υπάρχει ένας ισχυρισμός ότι ο Φόιγκτ   έλαβε χρήματα από αυτήν την εταιρεία, αφού της είχε αναθέσει το ΕΛΚ τη διεξαγωγή της διαδικτυακής του εκστρατείας.

Πηγή: Documentonews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί