Επίσκεψη Κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη, την υποψήφια βουλεύτρια Πελαγία Πετράκη, τον υποψήφιο βουλευτή Μανώλη Καλαϊτζάκη και μέλη των ΟΜ του νομού.

Στην συνάντηση με τον επικεφαλής του κλιμακίου κ. Παύλο Καπετανάκη και τους πυροσβέστες που είχαν υπηρεσία διαπιστώσαμε κατ’ αρχάς τις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης προσωπικού και μέσων στο κλιμάκιο.

Οι εργαζόμενοι στο πυρ. Κλμάκιο Σητείας ζήτησαν:

“Άμεση αναβάθμιση του κλιμακίου σε σταθμό που συνεχώς αναβάλλεται εδώ και 4 χρόνια. (Έμείς σημειώνουμε ότι όλα ήταν έτοιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εκκρεμεί ακόμη μια υπογραφή)”

“Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιειανά των πυροσβεστών και πυροσβεστριών. Μόνιμες προσλήψεις πυροσβεστών/-ριων”

“Ενίσχυση σε σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές όσον αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση επικίνδυνων και ακραίων φαινομένων πυρκαγιών, πλημμυρών και διασώσεις ανθρώπων και έμβιων όντων.”

“Σύγχρονες στολές και εργαλεία – μέσα για την προστασία των πυροσβεστών/-ριών και για  αποτελεσματική επιχειρησιακή δράση.”

Όπως τονίστηκε από τους πυροσβέστες του κλιμακίου σε περιπτώσεις συμβάντων που όλο και πληθαίνουν λόγω και της κλιματικής κρίσης, το προσωπικό δεν επαρκεί για να επιχειρεί σε όλα τα μέτωπα, πέραν του ότι τα ωράρια που καλούνται να επιχειρήσουν είναι εξαντλητικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματικότητα στο έργο τους και με κίνδυνο για την ασφάλεια τους.

Επίσης όπως τονίστηκε υπάρχουν στην περιοχή μας και στο  νομό μας  πολλά ειδικά τοπικά χαρακτηριστικά των συμβάντων – φαινομένων που δεν λαμβάνονται υπόψη από τη συγκεντρωτική δομή και λειτουργία του αρμόδιου υπουργείου και της κεντρικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όπως η πρόσφατη μεγάλη πλημμύρα στην πόλη, Οκτώβριος 2022.

Επιπλέον η υπηρεσία της Σητείας καλύπτει κρίσιμες υποδομές όπως  το λιμάνι, το αεροδρόμιο, το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον αθερινόλακο και εγκαταστάσεις ΑΠΕ.

Καταλήγοντας αναφέρθηκαν στο ζήλο των ανδρών/γυναικών του κλιμακίου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας και της προστασίας της φύσης από πλημμυρικά φαινόμενα και πυρκαγιές και την άριστη συνεργασία τους με ομάδες εθελοντών πυροσβεστών – διασωστών.

Το παραπονό τους είναι ότι το κράτος δεν συνδράμει αρκετά στο δύσκολο έργο τους. 

Μια δίκαιη λύση για τα προβλήματα τους  αποτελεί η αναβάθμιση του κλιμακίου σε σταθμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί