Απολογείται σήμερα ο σταθμάρχης

Ενώπιον του ανακριτή Λάρισας θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο σταθμάρχης Λάρισας, προκειμένου να απολογηθεί για την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. 

Στον σταθμάρχη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, που αφορά σε ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση τον Ποινικό Κώδικα επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Ο σταθμάρχης Λάρισας, που συνελήφθη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, φέρεται να δήλωσε στην προανακριτική απολογία του στους αστυνομικούς ότι κατάλαβε το λάθος που είχε, μόλις έμαθε τι συνέβη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έχουν ταυτοποιηθεί 54 από τους 57 νεκρούς

Στους 54 ανέρχονται οι ταυτοποιημένοι νεκροί από την τραγωδία στα Τέμπη σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η ανακοίνωση των Αρχών

«Έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί. Αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί».

«Δεν ευθύνεται μόνο ο σταθμάρχης» – Ξεσπούν οι οικογένειες αδικοχαμένων φοιτητριών

Το γεγονός ότι ο σταθμάρχης αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες δεν σημαίνει ότι απαλλάσσονται οι υπόλοιποι από τις ευθύνες τους, τονίζει η δικηγόρος Χριστίνα Μητρονάτσιου η οποία μαζί με τον Αλέξη Κούγια εκπροσωπεί τις οικογένειες των κοριτσιών από την Καλαμπάκα που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

«Θα αποδοθούν ευθύνες. Θα ερευνήσουμε την υπόθεση ως εκεί που δεν πάει», ξεκαθαρίζει η ίδια μιλώντας στο kathimerini.gr και προσθέτει ότι «ο πόνος των ανθρώπων αυτών είναι ανείπωτος. Ακόμα δεν έχει γίνει η ταυτοποίηση. Θα καταθέσουμε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Και κατά της Hellenic Train και κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν ευθύνεται μόνο ο σταθμάρχης».

Υπενθυμίζεται ότι στην αμαξοστοιχία για Θεσσαλονίκη βρίσκονταν δύο δίδυμες αδερφές και η ξαδέρφη τους από την Καλαμπάκα, όλες φοιτήτριες. Οι ίδιες λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν το ταξίδι ανάρτησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας την καθυστέρηση των δρομολογίων της Hellenic Train.

«Ήρθαν για τις Απόκριες και τις πήγε ο πατέρας τους μέχρι το τρένο για να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς η μοίρα τους γράφτηκε στα Τέμπη και τελειώσανε. Δεν ξέρουμε… καήκανε;», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο παππούς των δύο κοριτσιών.

Η μητέρα της ξαδέρφης των δίδυμων κοριτσιών μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των κοριτσιών και πρόσθεσε ότι όλες πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους.

«Ήταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδελφούλα τους» δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκαν από τις ιστοσελίδες. «Η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να πάμε στο σημείο της τραγωδίας. Φύγαμε όλοι, νύχτα, πήγαμε εκεί, αλλά δεν μας άφηναν, τίποτα. Ούτε να περάσουμε, τίποτα. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία», δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι τελευταία φορά που μίλησε με το παιδί της ήταν στις 23:30 με μηνύματα. «Μου έγραψε ότι στις 00:30 θα έφτανε Θεσσαλονίκη», σημείωσε η ίδια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί